Yanne Dorenbos zeer succesvol in omlopen België

Castricum – Het gaat goed met de wielercarrière van Yanne Dorenbos. De Castricummer wist in de afgelopen drie weekenden twee podiumplaatsen te pakken en een bij de beste tien te eindigen in een UCI 1.2-wedstrijd.

In de eerste Belgische omloop van dit seizoen was het gelijk raak voor Yanne. In Lierde, gelegen in het gebied waar Omloop Het Nieuwsblad wordt verreden, spurtte Yanne naar de eerste plaats (foto). De omloop waar geen meter vlak is, met aankomst heuvelop, is een favoriet parcours voor de Castricumse clubrenner. In de 114 kilometer lange wedstrijd zat Yanne vanaf de tweede ronde in de kopgroep. Hij bleef het peloton eerst dertig seconden en later een volle minuut voor. Hij bekroonde het werk met een machtige eindsprint van de zeven man uit de kopgroep.

Een week later werd door dit kunstje erg op hem gelet en konden Yanne en zijn ploeggenoot Noël Luiten moeilijk ontsnappen. Dat lukte Yanne uiteindelijk toch, hij kon zelfs in de laatste ronde de resterende dertig seconden naar de kopgroep dichtrijden. Omdat bijna alle renners stilvielen moest Yanne al vroeg de sprint aantrekken. Hij werd op de streep met enkele centimeters naar de tweede plaats verwezen.

GP Criquielion

Afgelopen zondag stond de derde omloop op het programma. Dit keer GP Criquielion, een eendaagse UCI 1.2 koers. Lessines in het Franstalige Wallonië is het decor van deze 186 kilometer lange omloop met kasseienstroken en kleine klimmetjes. Aan de start verschenen een pro-continentale ploeg, diverse continentale ploegen en enkele verenigingsploegen zoals de Zuid-Hollandse RC Jan van Arckel, de club van Yanne. Na de start was het hectisch om bij de eerste kasseienstroken voor in de koers te zitten. Het lukte Yanne en zijn teamgenoten toch en ze blijven lang tijd voor in het peloton. De laatste twee ronden vond een hergroepering plaats en kwamen vijf man op ruim 45 seconden voorsprong. Yanne nestelde zich voor in het peloton en werd in de eindsprint van het peloton vierde, hetgeen hem een negende plek in het eindklassement opleverde. Dat is voor zo’n zware koers met behoorlijk sterk deelnemersveld een prachtig resultaat!

Yanne is gisteren met de baanselectie vertrokken op trainingskamp naar Mallorca en op vrijdagavond 8 april doet hij mee aan de D6-Cycling Night op de wielerbaan van het Velodrome Amsterdam. (Foto: aangeleverd)