Woningbouwplan Koekoeksbloem naar gemeenteraad

Castricum – Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad een plan aangeboden voor de bouw van betaalbare woningen aan de Koekoeksbloem. Het plan vormt de basis voor het ruimtelijk kader dat door de gemeenteraad moet worden vastgesteld.

Het gaat om het bouwen van circa negentig woningen, waarvan de helft in de sociale sector en de andere helf in het middensegment. De gemeente werkt hierbij samen met wooncorporatie Kennemer Wonen. Paul Slettenhaar (wethouder Wonen): ,,Ik ben blij dat we met dit plan een mooie stap zetten om nog meer betaalbare woningen te bouwen voor Castricummers. Het plan zorgt straks niet alleen voor nieuwe woningen, ook blijft de omgeving zo groen.’’

Wat voorafging

In mei 2021 besloot de gemeenteraad dat de oude schoollocatie aan de Koekoeksbloem, eigendom van de gemeente, gebruikt zou worden voor betaalbare woningbouw waar dingend behoefte aan is. Samen met Kennemer Wonen zijn verschillende plannen gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een ontwerp voor twee vrijstaande gebouwen in het groen. In juli 2023 en maart 2024 is het plan aan de buurtbewoners gepresenteerd. Op bepaalde punten is het stedenbouwkundig ontwerp aangepast naar aanleiding van reacties en wensen van omwonenden. (Foto: Bos Media Services)