Witte Brug startklaar voor nieuw seizoen

Castricum – Nog even en de scholen starten met het nieuwe schooljaar 2020-2021, met nog enige aanpassingen omtrent corona. Ook zwembad De Witte Brug begint op dezelfde dag 17 augustus aan een nieuw seizoen, met wat verruiming in de coronamaatregelen en natuurlijk ook de zwemlessen voor de kleinsten onder ons. Directeur Herman Rijsdijk van De Witte Brug is dan ook heel enthousiast dat het reilen en zeilen in het zwembad weer opgestart gaat worden.

Zo heeft er al een verruiming plaatsgevonden van de openingstijden. Zoals gezegd gaan alle zwemlessen gewoon door, wat in het waterrijke Castricum geen overbodige luxe is. Er hoeft niet meer gereserveerd te worden, maar de kans bestaat wel dat bezoekers wordt gevraagd hun adres en telefoonnummer achter te laten op verzoek van de overheid. Zo kunnen mensen bij een eventueel contactonderzoek na een coronabesmetting snel geïnformeerd worden.

Oude toegangskaarten mogen weer gebruikt worden, maar de horeca en sauna is nog gesloten. Zelf iets te drinken meenemen wordt dan ook aanbevolen. Verder is het gewoonte vanwege de nog geldende coronaregels thuis al de badkleding aan te doen. Ook kan er niet afgedoucht worden, wat bij heerlijk zwemwater niet echt noodzakelijk is. Omkleden kan na het zwemmen wel, dus kleren mee in de tas. Helaas blijft de beperking dat ouders bij de zwemlessen nog niet mee naar binnen mogen gehandhaafd. Genieten en toezien kan echter uitstekend via de glazen wand van het zwembad. ,,Dus wat let je lekker op te frissen in De Witte Brug, waar geen Reddingsbrigade aanwezig is, maar wel gediplomeerde medewerkers die alles haarfijn in de gaten houden”, volgens Herman Rijsdijk. Verdere info via www.dewittebrug.com. (Aart Tóth)