Win een schoon strand op Dag van de Duurzaamheid

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid, op woensdag 10 oktober, staat PWN Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum in het teken van circulariteit. Circulariteit is het principe dat producten van nu grondstoffen zijn voor later, zeker als ze na gebruik uit elkaar worden gehaald zodat alle materialen opnieuw kunnen worden gebruikt. Dat geldt ook voor veel zwerfafval. Daarom gaat men tijdens de Dag van de Duurzaamheid het strand opruimen. En er zijn nog mooie prijzen te winnen ook!

Met een schoon strand als doel, organiseert PWN Bezoekerscentrum De Hoep de ‘Strandafval Bingo’, een originele variant op het alom bekende bingospel. Om 13.00 uur staat er een huifkar klaar die de bingospelers naar het strand van Castricum brengt. Tijdens de rit vertelt een boswachter over de invloed van de mens op de natuur en legt uit hoe ook de natuur zich leent voor circulariteit. Bij het uitstappen krijgen de deelnemers vervolgens een bingokaart. Daarop afgebeeld staat zwerfvuil dat ze moeten rapen om in de prijzen te kunnen vallen. Na afloop rijdt de huifkar, met de inzittenden, weer terug naar De Hoep, waar om 16.00 uur de prijsuitreiking plaats vindt.

De bingo is natuurlijk niet de enige activiteit in Bezoekerscentrum De Hoep. In de filmzaal draait bijvoorbeeld de toepasselijke film ‘Closing the loop’. Deze inspirerende documentaire geeft geen duister beeld over het einde van de wereld, maar laat juist zien hoe we de aarde een doorstart kunnen geven. Overstappen naar een circulaire economie is daarbij niet alleen essentieel en urgent, maar ook heel goed mogelijk.

Wie meer van knutselen houdt, kan aanschuiven bij de knutseltafel om een sok te recyclen tot bijvoorbeeld een knuffelbeest. Meedoen met een van de activiteiten? Opgeven kan op www.pwn.nl/eropuit.  Let op: Zowel voor de huifkar als het sok-recyclen zijn slechts twintig plaatsen beschikbaar. Is de huifkar vol, dan kunnen geïnteresseerden ook op eigen gelegenheid of in de buurt van De Hoep meedoen met de Zwerfafval Bingo. (Foto: aangeleverd)