Wie wordt de Klimaatburgemeester van Castricum?

Castricum – Wie wordt de Klimaatburgemeester van de gemeente Castricum? De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in de gemeente Castricum zoekt het ministerie zo’n Klimaatburgemeester.

Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat. Zij inspireerden Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Ben je een klimaatactie in de straat of wijk gestart met de buren? Ben jij de ideale Klimaatburgemeester van gemeente Castricum? Of ken je iemand? Via www.nkw2022.nl kan iedereen zich aanmelden.

Wat is jouw klimaatverhaal?

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in het eigen netwerk. Ook organiseert de Klimaatburgemeester zelf een actie op 31 oktober (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. Verder kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om de klimaatdoelen te halen. Het ministerie vraagt ook organisaties hun beste klimaatbeentje voor te zetten. Zijn jullie bezig met het nemen van klimaatbewuste stappen, door CO2-uitstoot te verminderen of energie te besparen? Meld je dan als organisatie via www.nkw2022.nl aan als Klimaatsupporter.

Zet ook de knop om!

Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten en energie besparen, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. Helemaal nu onze energierekening is gestegen en we minder afhankelijk worden van brandstof uit Rusland. Daarom zetten we ook de knop om en zetten we met z’n allen klimaatbewuste stappen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op bij te dragen aan een beter klimaat maar ook organisaties in héél Nederland. Van scholen tot ondernemers en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor het verminderen van de CO2-uitstoot. (Foto: Gerd Altmann via Pixabay)