Wie is nu eigenlijk Sander Verschoor…?

In deze rubriek laten we inwoners van de gemeente Castricum de revue passeren die – op wat voor manier dan – ook iets hebben bijgedragen aan het op de kaart zetten van de gemeente in de zin van leefbaarheid, saamhorigheid en opwaarderen van de leefomgeving.

Castricum/Zuidermeer – Nog niet zo heel erg lang geleden werd ene Sander Martijn Verschoor geboren in de hofstad Den Haag. Dat was dus in 1976, zo’n 45 jaar geleden. Hij woonde er tot 1986, toen de familie Verschoor verhuisde naar Castricum om daar het geluk te beproeven. Sander ging uiteraard mee en volgde daar met prima resultaat de lagere school, het Jac. P. Thijsse College, om dan nog even de MTS te volgen voor hij afstudeerde op de HTS Bouwkunde.

Door Aart Tóth

In die tussentijd bleek zijn hobby voor radio maken dusdanige vormen aan te nemen dat het eigenlijk professioneel werd. En dat is nog steeds zo bij Omroep Castricum waar hij radio- en tv-programma’s bedenkt, produceert en presenteert. ,,Daarbij zijn mijn hobby’s nogal uitgebreid met klussen, hardlopen, skiën, duiken en paardrijden. Ook ben ik penningmeester VCN Carrousel en doe ik voice-overwerkzaamheden’’, aldus Sander.

Vervolg

Buiten de vele hobby’s is er natuurlijk nog meer om voor te leven, zoals zijn vriend Frank met wie hij in 2019 Castricum verruilde voor Zuidermeer, met genoeg ruimte om hem heen om goed van de hobby’s te kunnen genieten. De werkzaamheden bij Omroep Castricum bleven ondanks de verhuizing gehandhaafd en zijn intussen de twintig jaar gepasseerd. Daar werd afgelopen najaar zelfs een Koninklijke onderscheiding voor verstrekt, samen met nog twee medewerkers van Omroep Castricum: Tino Klein en Jan Uiterwijk.

Werk

Sander legt uit: ,,Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit hobby’s, maar moet er ook brood op de plank komen.’’ Dat was voor Sander vanaf de HTS hoofd projectontwikkeling bij Midvast in Amsterdam (2016-2019), projectontwikkelaar bij Segesta in Alkmaar (2007-2015) en Valk Bouwbedrijf in Lisserbroek (2001-2007). Intussen is hij werkzaam als ontwikkelingsmanager bij Bot Bouw in Heerhugowaard. ,,Waar ik het ontzettend naar mijn zin heb.’’

Sander Verschoor op 10-jarige leeftijd op zoek naar uitdagingen. (Foto: aangeleverd)

Vrije tijd

Favoriete vakantielanden zijn Oostenrijk, Frankrijk en Spanje voor Sander, waarbij vriend Frank natuurlijk niet achterblijft. In diezelfde vrije tijd beleefde Sander Verschoor ook nog wat sportervaringen zoals, twee keer Nederlands kampioen carrousel rijden met Keijserlijke Carrousel van Manege Groot (2004 en 2005).

Vrijwillige inzet

,,Voor Omroep Castricum zet ik mij graag in om vooral kwaliteit te leveren als vrijwilligersorganisatie en professioneel voor de dag te komen. Of dat nu is in een radio- of televisie-uitzending is. Het moet lekker luisteren of kijken zijn. Wat betreft televisie is het programma ‘Couleur LoCALe’ altijd weer een uitdaging, wat mede afhangt van de gasten die er worden uitgenodigd. De gasten worden in nauw overleg uitgenodigd door een redactie, hetgeen altijd goed verloopt. Daarbij waren er weer de gemeenteraadsverkiezingen, waar wij als omroep ruim aandacht aan hebben besteed met zelfs opnieuw een live lijsttrekkersdebat in de grote zaal van Geesterhage’’, laat Sander weten.

Het is intussen een zeer hechte club bij Omroep Castricum met een heuse redactieraad en leden van de stichting op de achtergrond. Dat werkt subliem en samen worden toekomstige evenementen, jubilea en andere bijzonderheden besproken en bepaalt men of hier via de omroep aandacht aan besteed gaat worden.

Wensen voor Castricum?

,,Die zijn er uiteraard genoeg, als je alleen al het woningprobleem benoemt. Ik hoop dat daar door de nieuwgekozen raad en college echt werk van gemaakt wordt. Dat is immers belangrijk voor de gemeente, om het voorbestaan en de leefbaarheid veilig te stellen. Bijkomend voordeel is mijn werkkring, waar misschien nog werk uit voort komt. Ook belangrijk voor Omroep Castricum is om op tijd voor verversing in redactie, presentatie en meer te komen.’’

Geboekte resultaten in Castricum?

Voor Omroep Castricum de lancering van het tv-kanaal, diverse docu’s, live debatten en Couleur LoCALe-uitzendingen. Daarbij lijsttrekkersdebatten rondom de laatstelijk gehouden gemeenteraadsverkiezingen en live verslag op de uitslagenavond vanuit het gemeentehuis. Zeker voor de toekomst staan er heel wat plannen in de steigers bij Omroep Castricum, met meer reportages vanuit de gemeente en verdere regionalisering van Couleur LoCALe. Kortom nog genoeg uitdagingen om met leuke plannen bezig te zijn. (Foto: Aart Tóth)