Wethouder zet Uitgeester topsporters in het zonnetje

Wethouder Judie Kloosterman heeft maandagavond 9 januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis negen individuele sporters en twee sportteams uit Uitgeest in het zonnetje gezet vanwege hun prestaties in 2016 en/of hun bijzondere talent. De sporters werden voorgedragen door Uitgeesters na een oproep in de media.

Wethouder Kloosterman licht toe: ‘Wij kunnen ons in onze gemeente verheugen in uitstekende sportfaciliteiten. Het leek ons daarbij goed om aan de verschillende sporten in de volle breedte ook meer aandacht te gaan schenken. En hoe kun je dat beter doen dan door de sporters die dat verdienen in het zonnetje te zetten?’

‘Wij hebben niet voor alle categorieën reacties ontvangen. Maar de elf nominaties die wij wel hebben gekregen waren mooi verdeeld over de categorieën en over de diverse sporten. Ze waren bovendien zo goed gemotiveerd dat wij hebben besloten om geen jury in te stellen, wat onze bedoeling was, maar om ze allemaal te honoreren. Dat betekent voor twee categorieën dat we zelfs drie ‘beste sporters’ hebben en we hebben er dankzij het publiek een categorie bij gekregen waar we zelf niet meteen aan hadden gedacht: die van de veteranen.’

De volgende sporters werden verrast met een herdenkingsplaquette:

– Zoë Guit, turnster: Beste sportvrouw 2016, t/m 17 jaar.

– Wessel Nijman, darter;  Stephan Bakker, tennisser; Wesley Hollenberg, schaatser: Beste sportman 2016, t/m 17 jaar, ex aequo.

– Rianna Galiart, polsstokhoogspringster: Beste sportvrouw 2016, 18 jaar en ouder.

– Menno Schouten, hardloper middellange afstand; Ferdy Druyf, voetballer; Lester Half, voetballer:  Beste sportman 2016, 18 jaar en ouder, ex aequo.

– Anneke Jelsma-de Jong, tennisster: Beste veterane.

– FC Uitgeest Vrouwen 1: Beste damessportteam 2016 (trainers Frits Walsmit en Douwe Kaandorp).

– FC Uitgeest Heren 1: Beste herensportteam 2016 (trainer Florian Wolf).

Wethouder Kloosterman liet bij de afsluiting van de huldiging weten dat zij overweegt om hier een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. (foto: Ger Bus)