Wesley Hollenberg plaatst zich voor NK

Afgelopen weekend stonden twee spannende wedstrijd dagen op het programma van de Uitgeestse schaatser Wesley Hollenberg. De Ireen Wust ijsbaan te Tilburg was het decor voor de Landelijke selectiewedstijden voor de junioren B.

De route om aan dit NK deel te kunnen nemen verliep via meerdere plaatsingswedstrijden. Eerst het gewestelijk, dan de regio’s en als laatste de landelijke. Op dit niveau kwamen de meest snelle B1 en B2 ( 16 en 17 jarige, Wesley is B1) junioren op het ijs. 6 junioren konden zich al rechtstreeks plaatsen na de regio’s, daar zat Wesley niet bij.

Zaterdag begon de wedstrijd met 28 deelnemers, Wesley startte in rit 3, helaas waren in de eerste 2 ritten valpartijen, waardoor een ijsreparatie noodzakelijk was. Uitstel van 10 minuten, niet fijn als je al gespannen aan de start staat, je weer moet aankleden om warm blijven. Gelukkig was zijn start goed, en noteerde hij een 23ste tijd van 40.42 op de 500 m. Wesley is geen sprinter, dus dit was wel in de lijn der verwachting. Dezelfde avond nog reed Wesley ook een 1500 meter, hier werd een eindtijd van 2.01.14 geklokt, een zesde tijd in het klassement. Hiermee stond hij na 2 afstanden 13de in het tussenklassement. De eerste 14 gaan door naar het NK, dus een mooie uitgangspositie voor dag 2.
Zondag wederom de reis naar Tilburg gemaakt, nu voor de laatste afstand, een 3 kilometer. Meer Wesley zijn ding. In rit 8 mocht hij gaan knallen, en dat ging hem erg goed af. Zijn eindtijd, 4.14.60 was goed voor een derde plek. Hiermee kwam hij in het eindklassement uit op een mooie 9de plaats. En daarmee dus zeker van deelname voor het NK junioren! Deze wordt verreden in Alkmaar op 12, 13 en 14 februari.