Werkzoekenden krijgen gratis hulp bij het solliciteren

Castricum – Bibliotheek Kennemerwaard en Verhelder Talent organiseren samen een serie van zes online workshops. Tijdens deze workshops leren de deelnemers alles om hun sollicitatie succesvol te maken. Deelnemers kunnen de workshops allemaal volgen, maar ook afzonderlijk. Tijdens de workshops geven de initiatiefnemers tips uit de praktijk en opdrachten om zelf te doen. Deelname is gratis.

Waar vind ik werk?
Woensdag 30 september, 09.30 uur

Hoe vind je de juiste vacature? De meeste vacatures staan online. We helpen je de weg in de belangrijkste online vacaturebanken te vinden. We staan stil bij de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt ten gevolge van de coronacrisis. Maar ook bij de ontwikkelingen op de langere termijn die invloed hebben op de banen van de toekomst. Door automatisering en digitalisering veranderen banen. Sommige verdwijnen, maar er ontstaan ook nieuwe kansen. We helpen je beoordelen welk werk bij je past en op welke banen je de meeste kans maakt.

Hoe maak ik een goed CV?
Woensdag 7 oktober, 09.30 uur

Alles wat je nog niet wist over het CV! Je CV is de eerste indruk die je achterlaat, en die maak je maar één keer. Je CV maakt of je doorgaat naar de volgende ronde. Wat moet je er nou juist wel of niet inzetten? Wat is een goede opmaak, en hoe valt juist jouw CV op? CV’s worden steeds meer geautomatiseerd beoordeeld. Het is belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Welke zoekwoorden zijn dat? Tijdens deze online-training krijg je alle antwoorden en veel tips over de inhoud van een goed CV.

Hoe schrijf ik een pakkende motivatiebrief?
Woensdag 21 oktober, 09.30 uur

In een sollicitatiebrief of motivatiebrief vertel je waarom je solliciteert. In deze online-training nemen we een aantal belangrijke onderwerpen mee die je helpen een pakkende brief te schrijven. We geven je ook tips voor de inhoud en opmaak. Een motivatiebrief schrijf je aanvullend aan je CV. Je geeft geen samenvatting van je werkervaring en opleiding meer in je brief, maar vertelt waarom je echt past in die baan. Aan het einde van de online training heb je een basismotivatiebrief die je kunt gebruiken als er een leuke vacature voorbijkomt.

Hoe voer ik een goed sollicitatiegesprek?
Woensdag 28 oktober, 09.30 uur

Schep je op als je vertelt waar je goed in bent? Nee, natuurlijk niet. Als het jouw talenten zijn waar je iets over vertelt, dan vertel je juist een goed verhaal! We helpen je om je talenten te vertalen naar voorbeelden uit de praktijk en we coachen je op positief taalgebruik. Na deze training heb je een aantal concrete voorbeelden die je kunt gebruiken in een gesprek om te vertellen wat jouw talenten zijn. Je hebt voorbeelden van je verbeterpunten op een positieve manier geformuleerd en een korte persoonlijke pitch die je zo uit je mouw kunt schudden.

LinkedIn
Woensdag 4 november, 09.30 uur

Verreweg de meeste vacatures worden geplaatst op LinkedIn. Het is een belangrijk netwerk om actief op te zijn omdat veel recruiters en HR-professionals daarop te vinden zijn. Maar hoe maak je een goed en vindbaar profiel? Ook krijg je uitleg over de werking van LinkedIn en het optimaliseren van jouw profiel.

Netwerk
Woensdag 11 november, 09.30 uur

Wist je dat 70% van de vacatures niet gepubliceerd worden, maar via, via ingevuld worden? Daarom is een relevant netwerk van belang. Dit geldt voor de mensen in jouw omgeving waar je regelmatig contact mee hebt, maar ook voor jouw online netwerk op LinkedIn. In deze online training kijk je naar je huidige netwerk en leer je hoe je dat kunt uitbreiden.

Aanmelden

Je kunt je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl aanmelden. Je ontvangt een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Na de workshop is er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Je kunt de webinar nog een week terug kijken. (Foto: aangeleverd)