Werk mee aan Kaeskoppenstad 2019

Op zaterdag 1 en zondag 2 juni waan je je in d’Oude Binnenstad van Alkmaar in de zestiende eeuw. Kaeskoppenstad verandert de stad in historisch Alkmaar. Bezoekers gaan op een onvergetelijke tijdreis door de monumentale straatjes en belanden in het leven van rattenvangers, bedelaars, weeskinderen, doodgravers, watergeuzen en stadsomroepers.
Er spelen zo’n 750 figuranten mee in Kaeskoppenstad, maar ook achter de schermen wordt er keihard gewerkt. Voor iedereen is er een plek te bedenken tijdens het evenement: als grimeur krijg je van tevoren zelfs een grimeworkshop, als kapster word je begeleid door echte kapsters en men kan hulp gebruiken bij het uitdelen van kleding aan de figuranten!
Niet alleen tijdens het evenement werken de vrijwilligersteams aan Kaeskoppenstad. Op dit moment naait het Kleermakersgilde de kostuums en is het Schrijnwerkersgilde begonnen met timmeren en zagen in de loods. Heb jij een timmermansoog, twee rechterhanden of een ander handig talent? Kom dan eens langs in de loods en ontmoet de dames en heren van de bouwploeg!
Naaien, bouwen, grimeren of vlechten: voor iedereen is er een geschikte plek te bedenken. Zonder vrijwilligers kan Kaeskoppenstad niet bestaan! Opgeven als vrijwilliger kan via de website www.kaeskoppenstad.nl. Hier is ook voor meer informatie te vinden. (Foto: aangeleverd)