Welke sport past bij jou?

Castricum/Heemskerk – Sporten en bewegen is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid. Maar welke sport past bij jou? Soms is het lastig om een juiste sport én aanbieder te vinden. JouwSportPas kan je ondersteunen in deze zoektocht. Met JouwSportPas kunnen inwoners van de gemeenten Castricum en Heemskerk kennismaken met een sport zonder verdere verplichtingen. Sportaanbieder zetten hun deuren open om jeugd, jongeren en volwassenen de kans te geven eens te ‘proeven’ aan hun sport.

Met JouwSportPas kun je doorgaans drie of vier lessen volgen bij de sportaanbieder voor maximaal 5,50 euro in totaal. Veel kennismakingen worden zelfs gratis aangeboden. De lessen van het komende JSP-blok worden gegeven tussen 21 maart en 17 april. Inschrijven voor één of meer sporten is mogelijk op www.noordhollandactief.nl tot en met 20 maart. Als je voor een kennismaking moet betalen, dan kan dat eenvoudig via iDeal.

Woon je in Castricum of Heemskerk of zit je in één van deze twee gemeenten op school? Dan mag je vrij kiezen aan welke sport je meedoet. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan powerwalking, kickfit, turnen, badminton, dans, voetbal, mountainbiken of zwemmen, maar er is nog veel meer te kiezen. Op www.noordhollandactief.nl is terug te lezen welke sporten er zijn, wanneer en voor welke leeftijd die zijn. Door jouw leeftijdsfilter aan te zetten, zie je gelijk wat er voor jou te doen is. Wie vragen heeft of hulp nodig heeft bij het aanmelden kan een e-mail naar kennemerland@teamsportservice.nl sturen.