Wegafzettingen tijdens triatlon

Castricum – Door de triatlon op zondag 3 juli zijn verschillende straten die op of binnen het parcours liggen minder goed bereikbaar. Het gaat onder andere om het gebied rond zwembad De Witte Brug. Straten en wegen die in het parcours liggen, zijn tijdelijk niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De triatlon bestaat uit de onderdelen zwemmen, hardlopen en fietsen. Lopen en fietsen gebeurt in het dorp. De finish is ter hoogte van het Dorpsplein aan de Dorpsstraat. Straten en wegen die onderdeel uitmaken van het parcours zijn afgesloten voor verkeer op 3 juli tussen 12.00 en 19.30 uur. Sommige straten gaan al om 08.00 uur dicht voor gemotoriseerd verkeer. Straten en wegen die binnen de ring van het fietsparcours liggen zijn niet toegankelijk voor motorvoertuigen tussen 12.00 en 19.30 uur.

Parkeerverbod Overtoom

Voor de gehele Verlegde Overtoom geldt een rij- en parkeerverbod tussen 08.00 en 19.30 uur (alleen aan de even kant). Dit parkeerverbod zal, omwille van de veiligheid van het evenement, worden gehandhaafd. Geparkeerde auto’s worden verwijderd. Op alle overige wegen op het parcours geldt alleen een rijverbod. Auto’s kunnen hier wel geparkeerd blijven staan, mits op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. (Beeld: aangeleverd)