Weekendexpositie in kerkje De Kemphaan op De Woude

In januari 2004 hebben Nynke van Amersfoort en Vera van Heusden samen geëxposeerd in het kerkje van Marken-Binnen. Nu 15 jaar later, in het jubileumjaar van stichting Tengel, waarin Nynke en Vera in het oprichtingsbestuur zaten, vonden ze het een leuke gelegenheid om weer eens samen te exposeren weer in een kerkje maar nu op De Woude, op zaterdag 1 en zondag 2 juni.

Nynke van Amersfoort

Nynke van Amersfoort heeft de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam afgerond voor de afdelingen; weven en ontwerpen. Zij heeft geëxposeerd zowel in het binnen- en buitenland en gewerkt voor diverse opdrachtgevers zoals bedrijven en ministeries.

Nynke haar oorspronkelijke werk is gebaseerd op primitieve bouwvormen en structuren die in de natuur voorkomen. In de loop van de jaren is Nynke kleiner gaan werken maar heeft zij haar oorspronkelijke werk daarvoor als uitgangspunt genomen. Haar schalen zijn geïnspireerd op haar vroegere serie schervenschalen. Nu maakt zij gemarmerd papier waarmee ze de schalen bewerkt. Ook de geëxposeerde sieraden zijn afleidingen van haar vroegere werk, aangevuld met gevilte kernen.

Vera van Heusden

Vera van Heusden heeft de dagopleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag gevolgd. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en kunstdocent. Vera heeft bijna 25 jaar ervaring in het geven van lessen aan kinderen, volwassenen en mensen met een verstandelijke beperking.

Diverse exposities in binnen- en buitenland staan op haar naam. Haar werk is te vinden in diverse kunstuitlenen en aangekocht door particulieren, overheid en bedrijven.   

Haar inspiratie doet zij op door haar directe omgeving. Zij woont op het water en haar atelier ligt naast water en is omgeven door groen.  De steeds veranderde kleuren, spiegelingen in het water komen op een abstracte manier terug in haar werk. (Foto: aangeleverd)