Walter Eggers wint Tri-Beach Zwift Meetup

Castricum – Het tweede seizoen van de Tri-Beach Zwift Meetup virtual fietswedstrijden is gewonnen door Walter Eggers. Op 15 Maart om 19.45 viel het startschot voor een virtuele rit op de Champs Elysees in Parijs, vergelijkbaar met de finale tijdens de Tour de France, maar nu geheel virtueel op het Zwift platform met behulp van hometrainers.

In september speelde Eggers zich al in de kijker door de wekelijkse tijdrit voor het KPB-klassement in Akersloot te winnen. Nu bleek de Castricummer onverslaanbaar in een ijzersterk veld waar onder meer Wim van Gelder en Jeff van Schie (de winnaar van vorig jaar) dicht bij hem in de buurt kwamen, maar net aan het kortste eind trokken. Na vier tussensprints en een finale kwam na 36 kilometer een einde aan een reeks van tien wedstrijden, waaraan gemiddeld 25 deelnemers meededen.

Ze rijden in schuurtjes, tuinen, slaapkamers en kantoortjes, en tijdens de races wordt via de bekende ‘oortjes’ naarstig overleg gevoerd over de tactiek met hints en tips. Velen van de groep gaan hoge ogen gooien tijdens de NK en zelfs WK’s, want tijdens de Tri-Beach Zwift Meetups is enorm veel ervaring opgebouwd en gewerkt aan kracht en uithouding. Het is fantastisch om te zien hoe fanatiek deze groep is en staat te popelen om nu weer lekker buiten te gaan fietsen. Wil je volgend jaar ook meedoen, meld je dan aan bij de organisator Patrick Kingma (06 53377391). (Foto: aangeleverd)