Walnotenboom geplant bij Montessorischool en Forte Kinderopvang

Castricum – Onder het toeziend oog van boswachter Dirk Glorie van PWN plantten enkele kinderen van Montessorischool Castricum en BSO Montessori van Forte Kinderopvang een prachtige walnotenboom op het schoolplein. Robert Smid, bestuurder van ISOB en Arthur de Flart, bestuurder van Forte Kinderopvang, hielpen de kinderen hierbij. Deze walnotenboom is een van de in totaal 22 verschillende bomen die op Nationale Boomfeestdag door Forte zijn geplant.

Forte Kinderopvang heeft als doel om dit jaar 68 nieuwe bomen te planten; op elke locatie één. De aftrap voor deze vergroening van de buitenspeelplaatsen vond plaats op Nationale Boomfeestdag. In totaal zijn er op met hulp van de kinderen 22 nieuwe bomen geplant, van appelbomen, perenbomen tot bolcatalpa’s.

Walnotenboom

Voor locatie Montessorischool Castricum is gekozen voor een walnoot, ook wel okkernoot genoemd. Dirk Glorie, boswachter bij PWN: ,,Waltnotenbomen kunnen vrij groot worden, daarom leent het grote schoolplein van de Montessorischool zich hier heel goed voor.’’ De boom zorgt naast vergroening van het schoolplein in de zomer ook voor heerlijke schaduwplekken.

Tegel eruit, boom erin

Maaike Kardinaal, manager groen & duurzaam bij Forte Kinderopvang licht toe: ,,Bij Forte hebben met elkaar bewust gekozen voor een groene wereld waarin duurzaamheid centraal staat. Met het planten van de nieuwe bomen halen we letterlijk de tegel eruit en de boom erin. Maar er is meer. Zo komen er op steeds meer locaties moestuinen, nemen we de kinderen mee in afvalscheiding, werken we met recyclebaar materiaal en gaan we leren met echte materialen.’’ (Foto: aangeleverd)