VVD-kandidaten: ,,Betrokken inwoners vol optimisme’’

Castricum – Met de slogan ‘Castricum blijft goed, wordt beter’ gaat VVD Castricum de gemeenteraadsverkiezingen in. Lijsttrekker Rob Dekker, Akersloter in hart en nieren en al tien jaar in de VVD-fractie, is bovenal trots op zijn gemeente: ,,Wij hebben de mooiste achtertuin van Nederland! Wij wonen in dorpen waar mensen elkaar kennen en groeten op straat. Actieve verenigingen, betrokken ondernemers, voorzieningen voor jong en oud, strand, zee, duinen, bollenstreken, bossen en meren.’’

VVD Castricum staat in de startblokken met veel nieuwe gezichten, die samen met de ervaren raadsleden een enthousiaste en betrokken fractie vormen. Dekker ,,Wij zijn ervan overtuigd dat een gemeenteraad moet blijven vernieuwen. Nieuwe gezichten brengen nieuwe perspectieven en inzichten. De VVD heeft goede nieuwe kandidaten gevonden die samen met onze ervaren raadsleden onze dorpen nog beter kunnen maken. Een mooie mix tussen jong en oud, ondernemers, studenten, mensen uit het bedrijfsleven maar ook mensen vanuit maatschappelijke organisaties. We kiezen hiermee duidelijk voor de lange termijn en staren ons niet blind op de komende vier jaar.’’

Na Rob Dekker staat Gerrit Krouwel uit Castricum, de senior van de partij, op plek 2. Met veel energie en jarenlange raadservaring blijft hij zich actief inzetten voor woningbouw voor jong en oud. Op plek 3 staat Jeroen Slot uit Limmen. Hij is werkzaam bij een grote energieleverancier en wil met zijn ervaring onze dorpen klimaatbestendig maken, waarbij voldoende draagvlak bij onze inwoners voorop staat. De eerste nieuwkomer staat op plek 4 en is Martin Coenen uit Castricum. Hij is partner bij een groot accountantskantoor. Martin wil zijn financiële kennis en ervaring in het bedrijfsleven inzetten om de lokale economie te stimuleren en erop toe te zien dat de gemeente financieel verantwoorde keuzes maakt.

Tessa Esser-de Bree is nieuw op plaats 5. De geboren en getogen Castricumse is regiomanager sales en marketing bij een kansspelorganisatie en tevens meervoudig Nederlands kampioen wedstrijd-skiën. De voormalig Sportvrouw van Castricum wil haar enthousiasme, kennis en ervaring inzetten op sport, beweging en zorg. Op de plaatsen 6 tot en met 10 staan respectievelijk Daan Hespe, Victor van der Wel, Andries de Rooij, Renata Shalders en Loek Wellink.

Binnen VVD Castricum bestaan diverse plannen voor het verbeteren van de gemeente Castricum. Dekker: ,,Er worden inmiddels meer woningen gebouwd, maar dat aantal moet omhoog naar 250 per jaar. We gaan per wijk samen met inwoners een plan maken voor de verduurzaming van woningen en bouwprojecten. We kijken hoe we de gezondheidszorg kunnen verbeteren en tegelijkertijd betaalbaar kunnen houden met menselijke maat. Door grip te houden op de gemeentefinanciën kunnen we onze voorzieningen blijven verbeteren zoals bijvoorbeeld investeren in nieuwe scholen.’’ Op https://castricum.vvd.nl kunnen belangstellenden het complete verkiezingsprogramma bekijken. (Foto: aangeleverd)