Vrijwilliger in ’t zonnetje aflevering 6

Deze week: Wilma den Nijs,

vrijwilliger bij Time Square
Ze woonde op verschillende plekken in Uitgeest en zolang ze de kerktoren zag was het goed. Maar nu Wilma den Nijs al 10 jaar op de Waldijk woont en de toren niet meer ziet, is het eigenlijk ook goed. Toch zou ze het liefst haar huidige huis midden in het dorp zetten.

Ze werkte ooit bij de visboer en genoot van de contacten. Wilma: “Ik ben een echt mensenmens en moest wel even wennen toen ik bij een bedrijf aan de Molenwerf de administratie ging doen maar inmiddels werk ik hier al een hele tijd met veel plezier.“ Daarnaast zit Wilma niet bepaald stil en houdt zich bezig met verschillende vrijwilligersactiviteiten. Wilma: “zevenentwintig jaar geleden vroeg een vriendin of ik bij Time Square wilde komen zingen.” Dan lachend: “Als ik nu auditie zou doen dan kom ik daar niet doorheen denk ik, echt ik zou het liefst iets mooier kunnen zingen. Toen ik begon, stond mijn tante Tiny naast mij en vroeg vriendelijk doch dringend of ik even aan haar slechte oorkant wilde gaan staan. Diezelfde Tante verklaarde: “Zingen is joggen met je innerlijk” een mooie uitdrukking. Als tenor sta ik aan de mannenkant en ik zeg altijd dat wij de smaakmakers zijn. Tegenwoordig doe je auditie bij de dirigent en een artistiek team. Het leuke aan Musicalvereniging Time Square is dat jong en oud zo goed samengaan, iedereen wordt gewaardeerd, er is saamhorigheid en respect. Na afloop van de repetities blijven velen tot 23.00 uur hangen en mij moeten ze er om 23.30 uur uitschoppen.” De vereniging is ambitieus om nu een stap verder te gaan met De Titanic in het Kennemer Theater want daar komt heel wat bij kijken. De kleding, kaarten en decor moeten geregeld, maar ook de requisieten en dat kost tijd. De voorstellingen zijn 20 en 21 mei en de kaartverkoop is begonnen.

Ze was ooit voorzitter, beheert de lief en leedpot en verzorgt met anderen de sponsoring. Wilma: “De 43 leden worden zoveel mogelijk gestimuleerd mee te helpen op allerlei gebied. Iedereen heeft capaciteiten, houd je niet van verkopen op de jaarlijkse rommelmarkt dan help je bijvoorbeeld mee met sorteren of uitpakken, er valt altijd wel iets te bedenken waarbij je je kunt inzetten.” Voor Wilma is het heel normaal om veel zaken met een behoorlijke snelheid tegelijk aan te pakken. Met veel zelfspot vertelt zij hoe zij zich hartje zomer na een tenniswedstrijd in haar rokje naar het gemeentehuis spoedde voor een instructie-avond in verband met bardiensten in de Zwaan. Blij dat ze het qua tijd gered had, posteerde zij zich tussen de mensen in pak. Als snel bleek dat zij per ongeluk op de verkeerde plek bij de beëdiging van een wethouder stond. Dit is Wilma ten voeten uit. Wilma: “Mijn man Cees zegt wel eens ‘doe ‘ns effe mak’. (Monique Teeling)
Heeft u een vrijwilliger binnen uw organisatie of vereniging die het verdient om in het zonnetje gezet te worden? Aanmelden via kantoor@uitgeestercourant.nl.