Vragen over seks? Praat erover!

Regio – Problemen bij seks komen veel voor en horen ook bij het leven. Vaak kunnen ze zelf of samen opgelost worden. Maar als je er niet zelf uitkomt kan een goed gesprek je verder helpen. Het is niet altijd makkelijk om seksuele zorgen of problemen bespreekbaar te maken. En de stap naar een seksuoloog is misschien nog te groot of niet nodig. Daarom kunnen inwoners van 24 jaar en ouder voortaan ook bij de consulent seksuele gezondheid van GGD Hollands Noorden terecht.

Het centrum voor seksuele gezondheid van GGD Hollands Noorden biedt kortdurende laagdrempelige hulpverlening bij vragen en problemen, met name in de vorm van educatie en praktische adviezen. Inwoners van Noord-Holland-Noord van 24 jaar en ouder kunnen er bijvoorbeeld terecht met vragen over erectie- en orgasmeproblemen, pijn bij het vrijen, weinig of geen zin in seks, seksuele afhankelijkheidsgevoelens en het verschil in seksuele wensen of verlangen tussen partners.

Werkwijze

Het eerste gesprek bestaat uit een kennismaking waarbij de hulpvraag in kaart wordt gebracht. Dit gesprek is telefonisch, gratis en vrijblijvend. Tijdens de intake kijkt men naar de oorzaak (of oorzaken) en probeert men te verhelderen welke factoren het probleem in stand houden. In de maximaal vier vervolggesprekken, die plaatsvinden op een GGD-locatie, ligt de nadruk op educatie, adviezen en praktische oefeningen. Wanneer blijkt dat de problematiek te complex is, of er een langer behandeltraject nodig is, kan de consulent doorverwijzen naar bijvoorbeeld een seksuoloog.

Tarieven en vergoedingen

Een consult van 45 minuten kost 40 euro. Hulp van een consulent seksuele gezondheid van de GGD wordt niet via de basiszorgverzekering of aanvullende verzekering vergoed. Inwoners tot 24 jaar konden altijd al bij de GGD terecht. Voor hen is deze hulp gratis.

Contact en aanmelden

Inwoners van de regio Noord-Holland-Noord van 24 jaar en ouder kunnen gebruik maken van deze dienst. Zij kunnen zich hiervoor via seksuelegezondheid@ggdhn.nl aanmelden.