Voorjaarsdrukte losgebarsten bij Brouwerij Dampegheest

Limmen – De terrassen zitten vol en alle verjaardagen en partijen worden weer gevierd. Ook bij Brouwerij Dampegheest is goed te merken dat iedereen, na jaren met beperkende coronamaatregelen, het normale leven weer heeft opgepakt en geniet van het prachtige voorjaar.

De evenementenkalender is gevuld met lentebokkentochten en bierfestivals, de horeca roept om speciaalbier voor de toeristen en de lokale bierliefhebbers, bierpakketten worden weer cadeau gegeven en de fusten bier worden leeggetapt bij thuisfeesten.

Brouwer Perry: ,,Hier hebben wij op gewacht. Het moment dat het feest weer losbarst en we zijn er helemaal klaar voor. De afgelopen jaren hebben we natuurlijk niet stilgezeten. We hebben de brouwprocessen geoptimaliseerd en geïnvesteerd in nieuwe apparatuur. Daardoor kunnen we onze lokale bieren nog beter brouwen met stabiele kwaliteit. Dit gaat nu enorm helpen bij de groei en verder positioneren van ons biermerk in onze regio.’’

Brouwer Kees: ,,Onze lentebock Ut 1e Kieft-ai vliegt de deur uit. Ook het Alkmaars Blondje is niet aan te slepen, die blijven we maar brouwen… We geven weer volop groepsrondleidingen in de brouwerij. Ook in ons maandelijkse Proeflokaal (zondag 17 april) is iedereen weer welkom. Het is er weer ouderwets gezellig!’’

Kijk op www.dampegheest.nl voor meer informatie over de bieren, de brouwerij, de rondleiding, de evenementen en het proeflokaal. (Foto: aangeleverd)