Voorbereidingen KunstFietsRoute 2023 in volle gang

Castricum – Na het succesvolle jubileum van de KunstFietsRoute eerder dit jaar kondigt de organisatie nu de 26e editie aan. Die zal worden gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023. Op vijfentwintig locaties tonen kunstenaars op hun eigen atelier of een groepslocatie hun kunstwerken. In het totaal doen circa zeventig kunstenaars mee. De KunstFietsRoute wordt op beide dagen gehouden van 11.00 tot 17.00 uur op een route van Castricum naar Bakkum (van Toonbeeld Geesterhage naar De Oude Keuken).

De volgorde waarin men de route volgt, is vrij. In de folder, maar ook digitaal, zijn de stops te volgen, tevens herkenbaar op straat met de bekende vlaggen. Er is een grote variatie te zien in schilderijen, grafiek, houtwerk, fotografieën enzovoort voor iedere smaak. Op maandag 23 januari om 19.00 uur organiseert de werkgroep van de KunstFietsRoute een informatieavond voor aspirant-deelnemers en andere geïnteresseerden. Hier kunnen vragen worden gesteld, maar het gaat vooral om het leggen van contacten met elkaar. Locatie: Geesterhage, Toonbeeld, Geesterduinweg 7 in Castricum.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk 16 februari aanmelden bij de organisatie. Op de website staan zowel het deelnameformulier en de voorwaarden voor deelname. Eén van die voorwaarden is dat de locatie waar de expositie wordt gehouden alleen in Castricum of Bakkum kan zijn. Een aantal aspirant-deelnemers beschikt niet over een eigen locatie. Heeft u een geschikte locatie die u beschikbaar wilt stellen? Dit zou bijvoorbeeld ook een grote tuin kunnen zijn. Daarnaast kan er voor (nieuwe) deelnemers een ballotage volgen door de werkgroep KFR.

Ook vraagt men de contactpersonen van de locaties om op zondag 4 juni muziek/gedichten ten gehore te brengen. Dit is niet verplicht. De organisatie roept muzikanten op om die dag te komen spelen. Reageer zo spoedig mogelijk via www.kunstfietsroutecastricum.nl of door een e-mail naar kfr-castricum@outlook.com te sturen.

Op de foto:
Ook fotografe Karin Cijsouw neemt deel aan de KunstFietsRoute. Deze foto was vorig jaar bij haar te zien. (Foto: Karin Cijsouw)