Volleybalvereniging Croonenburg bestuurt online verder, juist nu

Castricum – Het bestuur van volleybalvereniging Croonenburg vergadert door. De zaalcompetitie ligt weliswaar stil, maar de zomeractiviteiten worden voorbereid. Gelukkig lukt het vergaderen nu ook gemakkelijker dankzij allerlei programma’s die het mogelijk maken online te vergaderen.

Ondanks het coronavirus bereidt Croonenburg zich wel voor op het zomerseizoen. 2Beach, de beachvolleybaltak van Croonenburg wint steeds meer aan populariteit. Afgelopen jaar waren er zo’n 150 beachers actief.  Dat vraagt voorbereidingen. De grote zandbak op het 2Beach-terrein aan de Zeeweg wordt zomerklaar gemaakt (reparaties, verwijderen doek, onkruid en dergelijke). Daarnaast verdient het knusse clubhuis een opknapbeurt en wil Croonenburg ook nog tal van activiteiten organiseren. Er is op 21 juni een volleybaltoernooi, speciaal voor basisscholen van Tabijn. Er komt een bijscholing voor de beachtrainers, het fitvolley wordt opgestart en niet te vergeten alle wekelijkse trainingsindelingen worden gemaakt. Tinka Janissen zegt: „Voordat we 2beach hadden, was het in de zomer rustig voor ons als bestuurders. Op enig moment hebben we gezegd: we willen volleybal het hele jaar door. Dat betekent ook besturen het hele jaar door, ook in tijden van het coronavirus.”

Croonenburg houdt zich natuurlijk aan de maatregelen van de NEVOBO, maar is er wel klaar voor als er weer kan worden gevolleybald, nu eerst op het zand en dan weer in de zaal. Wie mee wil helpen of meer informatie zoekt over de vereniging kan kijken op www.croonenburg.nl. (Foto: aangeleverd)