Vollemaanmeditatie met waterritueel

Akersloot – Zodra de watertemperatuur (van mei tot en met oktober) het toelaat, zoekt Linda van Boerderijcoaching samen met de deelnemers van de vollemaanmeditatie het water op. Een uniek concept in Noord-Holland, met als doel: ontspanning kunnen ervaren in een ongemakkelijke situatie.

In ons dagelijkse leven lopen we allemaal wel eens tegen ongemak aan. Ongemak in een situatie, pijn, emotie, noem maar op. De volle maan versterkt onze emotie al dan niet bewust. Het kan zijn dat je slechter slaapt, prikkelbaarder bent of emotioneler. Het juiste moment dus om die ongemakken eens aan te gaan. Het water symboliseert op deze avonden het ongemak. Koud water geeft namelijk dezelfde lichamelijke reactie als ongemak, het verkrampt en maakt dat je uit verbinding gaat met je lijf.

Vooraf begeleidt Linda je in een ontspannende meditatie. ,,Met die ontspanning stappen we het water in, om ook daar de ontspanning opnieuw op te zoeken. Zo leer je in verbinding te blijven en te ontspannen tijdens ongemak. Dit ervaren sterkt de deelnemers in het aangaan van ongemak in hun dagelijkse leven en het geeft hen een boost in het zelfvertrouwen.’’ Wil jij ook een keer mee doen? 12 en 14 juli is dat mogelijk. Opgeven kan door een bericht naar info@boerderijcoaching.nl te sturen. (Foto: aangeleverd)