Voedselbank zamelt in voor de feestmaand

Castricum – Op vrijdag 4 december vindt weer een inzameling plaats voor de Voedselbank. Van 10.00 tot 12.00 uur wordt op het Kerkplein bij de Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat 115 ingezameld voor de feestmaand december. Gehoopt wordt dat het daardoor mogelijk zal zijn om ook de mensen die noodgedwongen gebruik maken van een voedselpakket, een feeststemming te bezorgen.

Te veel individuele personen en gezinnen moeten momenteel gedwongen gebruik maken van de voedselpakketten. De buffervoorraad van houdbare voedingsmiddelen bij de Voedselbank staat daardoor continu onder druk. Daarom wordt een beroep gedaan op inwoners van Bakkum en Castricum om dringend te doneren voor de Voedselbank.

Met name rijst, pasta, soep of groente in blik, vlees- en visconserven, roerbaksauzen, pastasauzen, pannenkoekenmix, spijsolie enzovoort zijn welkom. Ook tandpasta, tandenborstels, zeep, zeeppoeder en mondkapjes kunnen ingeleverd worden. Speciaal voor de decembermaand zijn ook feestelijke producten van harte welkom. Uiteraard is de uiterste houdbaarheidsdatum van de levensmiddelen van belang.

Bij het inleverpunt staat ook een donatiebox voor een financiële bijdrage. Hiervoor kunnen verse producten worden gekocht. De laatste keer werd € 586.60 gedoneerd en vulden de inwoners samen veertien kratten met voedingsmiddelen. De Voedselbank dankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen.