Vleermuizen zijn niet eng, maar wel nuttig

Castricum – Op vrijdag 13 september organiseert IVN Midden-Kennemerland in samenwerking met camping Geversduin een avond excursie voor volwassenen en kinderen vanaf 11 jaar in en om de camping. De gids neemt  u mee in het donker en hij vertelt van alles over het nachtleven in het duingebied. Welke dieren leven er juist ’s nachts en is een vleermuis eng of juist nuttig?

Als u aan het donker gewend bent, ziet het duingebied er heel mooi en spannend uit. Hoort u de dieren met elkaar communiceren en wellicht ontmoet u een paar echte ‘nachtbrakers’. Dit is een excursie zonder verlichting, maar met spannende waarnemingen. Dus, laat uw zaklamp maar thuis, trek  warme, onopvallende en geluidloze kleding aan.

U kunt zich aanmelden voor deze excursie bij  de receptie van Camping Geversduin, Beverwijkerstraatweg 205, Castricum (info@campinggeversduin.nl) onder vermelding van ‘Vleermuizenexcursie’ en opgave aantal volwassenen en kinderen en uw telefoonnummer, waarop u te bereiken bent in geval van slecht weer.  Vertrek om 20.30 uur vanaf de receptie.

Kosten zijn 4 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. Graag gepast geld meenemen. De excursie duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn exclusief een toegangskaart tot de duinen (vanaf 18 jaar), deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart koste € 1,80 en is alleen met de pin te betalen.  Kinderen tot en met 17 jaar gratis.

Foto: aangeleverd.