Vitesse verrast titelkandidaat AGB zonder publiek: 1-3

Castricum – De avond vóór het lastige uitduel tegen één van de titelpretendenten liet nota bene de hoofdtrainer van AGB aan het bestuur van Vitesse weten dat bij het duel in Amsterdam géén publiek toegestaan was. Dit als gevolg van een wel héél late sanctie van de KNVB voor onregelmatigheden aan het einde van vorig seizoen! Alle communicatiekanalen waren dus nodig om vergeefs afreizen naar het Amsterdamse te voorkomen. Het was daarom erg stil rond het hoofdveld op sportpark Ookmeer. Maar in die natuurlijk ook voor AGB bijzondere ambiance hield Vitesse het hoofd koel en wist in de tweede helft toe te slaan en geheel onverwacht de drie punten mee naar Castricum te nemen.

Vitesse, dat moest aantreden zonder de vaste basisspelers Max Lodewijks en Martijn Kuijs, startte met een versterkt middenveld om de individueel sterke Amsterdammers zoveel mogelijk te kunnen ontregelen. Vooral voor rust was het vrijwel uitsluitend tegenhouden. Na ruim een kwartier spelen kwam AGB op een verdiende 1-0 voorsprong maar daarna wist Vitesse een grotere voorsprong te voorkomen.

Tweede helft

Alhoewel AGB ook na rust doorlopend gevaarlijk bleef wist Vitesse langzaamaan meer aanvallende acties te ondernemen. En omdat AGB er niet in slaagde de voorsprong uit te breiden ontstond steeds meer het besef dar er wellicht tot iets te halen viel. Dat werd nog sterker toen Vitesse in de 80e minuut een penalty kreeg toegekend die door Joey van Esveld werd benut: 1-1. Het kon ook daarna nog alle kanten op, maar het was toch Vitesse dat 7 minuten later door een merkwaardig eigen doelpunt zelfs op voorsprong kwam: 1-2! Vlak voor tijd kreeg Vitesse een 2e penalty, toen de ingevallen Bas Kiebert binnen de 16 onderuit werd gehaald. Ditmaal schoot Ron Scheffer de bal in de kruising: 1-3. En zodoende liet het individueel sterke AGB zich verrassen door een heel hardwerkend en collectief sterk Vitesse! (Foto: Michael Schwarzenberger via Pixabay)