Vitesse naar overtuigende 6-2 winst op Kleine Sluis

Castricum – Twee jaar geleden troffen Kleine Sluis en Vitesse elkaar voor het eerst in de derde klasse. Kleine Sluis won toen op de Puikman met 1-3, terwijl het in Anna Paulowna 0-0 bleef. Een prima spelend en agressief Vitesse liet er dit keer geen gras over groeien en declasseerde hun tegenstander op alle fronten. Op de einduitslag van 6-2 viel dan ook niets af te dingen.

In de eerste minuut was het al raak. Na een snelle actie van Rik Beentjes over rechts zette Nick van de Ven Vitesse op voorsprong. In de twaalfde minuut werd een gevaarlijke aanval van de thuisploeg wegens discutabel buitenspel afgefloten. De vrije trap werd vervolgens heel snel genomen, waarna Dion Kwast plotseling aan de andere kant van het veld vrij voor keeper Tom Laan verscheen en scoorde: 1-1.

De dik verdiende voorsprong kwam in de twintigste minuut na een vlotte aanval over links. Rik Beentjes leek uit de daaruit volgende voorzet simpel te kunnen binnentikken, maar het laatste zetje was uiteindelijk van Jort Kaandorp. In de 41e minuut werd het 3-1 toen Rik Beentjes door een dieptepass alleen op de keeper af mocht gaan en vervolgens beheerst binnentikte.

Ook na rust bleef de thuisploeg het publiek vermaken met goed aanvallend voetbal met vele kansen. Binnen twintig minuten was het al 5-1. Het laatste wapenfeit was voor de bezoekers toen Dion Kwast profiteerde van een moment van onachtzaamheid bij de verdedigers. Met zijn tweede treffer bracht hij de eindstand op 6-2. (Foto: aangeleverd)