Vitesse ’22 hoopt jeugdtraining te kunnen hervatten

Castricum – Nadat premier Rutte vorige week dinsdag het positieve nieuws bracht dat georganiseerde buitensport onder voorwaarden weer mogelijk is voor de jeugd t/m 18 jaar, diende het bestuur van Vitesse ’22 onmiddellijk een verzoek in bij de gemeente. Deze heeft hierin namelijk de regie en geeft uiteindelijk toestemming. Een woordvoerder van de gemeente liet daarop weten dat er door NOC/NSF een protocol wordt opgesteld dat allerlei regels bevat voor een veilige en verantwoorde manier van sporten.

Inmiddels is dat protocol er. Daarnaast is aanpassing noodzakelijk van de gemeentelijke noodverordening die bepaalt waar en onder welke voorwaarden er gesport mag worden. De definitieve toestemming van de gemeente kan vanaf 29 april worden verwacht. Op basis van deze berichtgeving is Vitesse voorbereidingen gaan treffen om de jeugd weer te kunnen laten voetballen en hoopt hoofd jeugdopleiding Peter Lambert zo spoedig mogelijk met zijn trainers weer aan de bak te kunnen. De kinderen zullen er blij mee zijn!” (Tekst / Foto: Hans Boot).

Op de foto:
De smartgoals kunnen bijna weer uit de kast worden gehaald. Links Peter Lambert en rechts Sylvia de Bruijn met in het midden zoon Mels.