Verloskundige praktijk vervangt snoepwinkel

Castricum – Bovenstaande titel behoeft een nadere uitleg. Het zal de Castricummers intussen duidelijk zijn dat de Snoepwinkel voor Kunstenaars van Simone Veldt-Bakker heeft opgehouden te bestaan. Gelukkig is er voor het karakteristieke pand aan de Dorpsstraat 102 een nieuwe bestemming: Verloskundige Praktijk Castricum gaat zich er vestigen.

Door Aart Tóth

Machteld Raat-van ’t Hof begon in juli 1995 als jonge meid (21 jaar) hier in Castricum te werken als verloskundige en heeft inmiddels een paar duizend zwangere koppels begeleid bij de geboorte van hun kind. Wel wat anders dan schilderen en boetseren natuurlijk. Machteld: ,,Ik ben er trots op dat ik al meer dan een kwart eeuw verloskundige ben in onze mooie gemeente. Helaas moet ik om gezondheidsredenen stoppen met mijn werk aan het bed. Mijn collega’s, met wie ik al ruim tien jaar (Hester Louwen) en vijf jaar (Hilde Gruis) werk, gaan de praktijk samen voortzetten. Ik wil echter heel graag nauw betrokken blijven bij alle zwangere vrouwen en hun partners, dus zijn we op zoek gegaan naar meer ruimte zodat we kunnen gaan werken met een balie in een grotere wachtruimte. Op die manier kan ik allerlei ondersteunende taken verrichten en de verloskundigen ondersteunen bij al hun werkzaamheden. Daarbij is er tevens altijd iemand aanwezig om alle vragen van de zwangeren te beantwoorden. We hebben binnen de gemeente gezocht naar een pand met meer uitbreidingsmogelijkheden om bijvoorbeeld op termijn ook echo’s te kunnen bieden.’’

Dat is dus per september het voormalige pand van Johan en Ida Bakker aan de Dorpsstraat geworden. Voorheen was er in vestiging Geesterhage één wachtruimte en één spreekkamer beschikbaar, hetgeen voor de nieuwe manier van werken net niet voldoende ruimte bood. Dat lossen ze op in het pand aan de Dorpsstraat 102. Te bereiken via www.verloskundigepraktijkcastricum.nl maar ook telefonisch (0251 670333) en per e-mail (info@vpcastricum.nl). BIG-geregistreerd! Ze verhuizen in november, waarna de ruimte in Geesterhage beschikbaar komt voor andere doeleinden.

Op de foto:
Ze staan te popelen om aan de slag te gaan. Van links naar rechts: Machteld Raat-van ’t Hof, Hester Louwen en Hilde Gruis. (Foto: Aart Tóth)