Verkoopexpositie Thea Boersma voor ‘Max Maakt Mogelijk’

Castricum – Op 19 en 20 september wordt een verkoopexpositie gehouden, ingericht met abstracte schilderijen van Thea Boersma. De opbrengst zal geheel ten goede komen aan kwetsbare ouderen die onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven in Moldavië.

Jan Slagter van ‘Max Maakt Mogelijk’ bezoekt dat land regelmatig. Hij creëert dan persoonlijk ter plekke mogelijkheden om het geld te besteden. Omroep MAX zond op 13 februari dit jaar een documentaire hierover uit. Deze is via YouTube te bekijken. Wie het werk van Thea Boersma in een kunststroming zou willen onderbrengen, komt uit op ‘abstract expressionisme’. Het is dynamisch en turbulent zonder chaotisch te worden, met een grote gevoelswaarde.

Abstracte schilderijen bekijken betekent de tijd nemen om te zien en te voelen wat het werk met de beschouwer doet. Abstracte kunst vergt namelijk niet alleen inzet van oog en verstand, maar ook van gevoel. Het laat de kijker vrij om zelf te associëren. Bezoekers zijn op 19 en 20 september welkom aan de Geelvinckstraat 6 te Castricum tussen 11.00 en 16.00 uur. Neem vooral familieleden, vrienden, kennissen en buren mee. Mail naar theaboersma@ziggo.nl voor eventuele vragen. (Foto: aangeleverd)