Verkeerscontroles, brandstichting en eenzijdig ongeval

Algemene verkeerscontrole

Castricum – Maandagochtend 20 januari tussen 08.15 uur en 09.55 uur is er een algemene verkeerscontrole gehouden op de Stationsweg te Castricum. Er is geverbaliseerd voor:
– Rood licht spoorwegovergang
– Niet dragen van helm als passagier
– Kinband helm
– Tweemaal Mobiel bellen
– Niet volgen van rijrichting
– Verlopen rijbewijs
– Gordel
– Tweemaal snelheid
– Maatregel betreffende aanhangwagen

Speed Pedelec op het fietspad

Castricum – Op dinsdag 21 januari 2020 tussen 09.00 uur en 16.00 uur een dynamische verkeerscontrole gehouden met de motor. Viermaal geschreven voor snelheid en tweemaal voor het niet gebruiken van de rijbaan als bromfiets. Hiervan was er een bestuurder van een Speed Pedelec. Het gebeurt met regelmaat dat men met deze ‘fiets’ niet de rijbaan gebruikt. Men zegt dat men zich niet veilig voelt op de rijbaan omdat men van de weg gedrukt wordt en men heeft vaak ruzie. Echter rijdt men dan zelf wel met ongeveer 40/45  km per uur over het fietspad.

Inbraak bij Nieuw Geesterhage

Castricum – In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 januari is er ingebroken bij Nieuw Geesterhage. Alle ruimtes zijn doorzocht en er is heel veel schade aangericht. Ook zijn er diverse kasten en kluizen opengebroken. Wat er precies is weggenomen is op dit moment nog niet helemaal bekend.

Brandstichting aan de Delving

Akersloot – Op zondag 26 januari kwam er een melding binnen van brandstichting in de steeg naast de woning aan de Delving. Dit bleek naast perceel 91 te zijn. Er was met behulp van wasbenzine een brandje gesticht tegen de muur van de woning. Voornamelijk bladeren. Klein beetje roetschade aan de muur en op de grond. Getuige/Melder had gezien dat er twee jongens in de steeg bezig waren met vuur. Ze zag ineens een steekvlam en vervolgens de twee jongens wegrennen. Eén van de jongens had kennelijk iets in zijn gezicht gekregen want hij stond even later druk te wrijven/spoelen. Doordat de jongens op de fiets waren kon ME ze niet achterhalen. Signalement: Jonge jongens (15/16 jaar) donkere jassen (één met capuchon) en spijkerbroeken. Door goed speurwerk van de wijkagent zijn de twee daders bekend en zijn ook de ouders ingelicht. De beide jongens mogen van de week op het politiebureau nog een verklaring komen afleggen.

Eenzijdig verkeersongeval

Limmen – Donderdag 23 januari omstreeks 2.24 uur heeft er een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de Rijksweg in Limmen. Een witte Volvo was vol op een middengeleider geklapt. Een lantaarnpaal en twee paaltjes met dwangpijl compleet uit de grond gerukt. Overal lagen brokstukken en olie verspreid over de weg. De bestuurder gaf aan het ongeval veroorzaakt te hebben. De bestuurder rook naar alcohol. Hij blies een F op straat. De bestuurder is hierop aangehouden ter zake Artikel 8. Op politiebureau blies de bestuurder als gevorderde bestuurder 690 Ugl. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Dit betekent ook automatisch dat er niet meer gereden mag worden.