Veel vrouw in Bakkum

Wegens succes prolongeert de expositie ‘Donna’ bij kunstenaarsduo Marina Pronk en Sabrina Tacci aan de Van Oldenbarneveldweg 32 in Bakkum tot juni alle vrijdagen, maar ook komend weekend.

Het was een komen en gaan van bezoekers tijdens het paasweekend toen de tentoonstelling ‘Donna’ voor het eerst te zien was. Op eerste paasdag schilderde Sabrina onder grote belangstelling live haar Donna.

Marina aan het woord: ,,Natuurlijk verschillen smaken maar in mijn optiek is het resultaat werkelijk verbluffend. Het prachtige schilderij is ongewijzigd onderdeel van onze expositie én Sabrina biedt het werk komend weekend te koop aan met een prachtige korting van maar liefst 35%. Ook mijn serie ‘Coco de Mer’ is vers van de pers en trok veel belangstelling. De sculpturen zijn gemaakt van klei en bewerkt met ijzeroxide. De natuurlijke uitstraling gelijkend op die van de zeekokosnoot danken ze aan de zaagselstook waar ze een nachtje hebben doorgebracht. De palm Coco de Mer groeit alleen maar op de Seychellen, een kleine eilandengroep in de Indische Oceaan. De palm ontwikkelt enorme kokosnoten die door hun vorm al eeuwenlang de erotische fantasie prikkelt. De groeiplaats van de Coco de Mer werd pas in 1768 ontdekt door een Franse expeditie. Lang daarvoor spoelden de kokosnoten af en toe aan in India, de Malediven en Indonesië maar over de herkomst tastte men in het duister.. vandaar de naam Coco de Mer of zeekokosnoot.”

Bezoekers zijn welkom op 10, 11 of 12 mei tussen 13.00 en 18.00 uur. (Foto: Marina Pronk)