Veel deelnemers bij zomerse strand- en duinloop

Castricum – De eerste strand- en duinloop na een afwezigheid van twee jaar is een groot succes geworden. Het mooie nazomerweer zorgde zondag voor ideale omstandigheden. Met 184 lopers aan de start van de 2,2 en 4 kilometer en nog eens 224 deelnemers op de lange afstanden was de belangstelling groot.

Joris Kaandorp won de 2,2 kilometer bij de jongens pupillen mini en C. Bij de meisjes was de winst voor Tessel Bakker van AVC. Bij de AB-pupillen was bij de jongens de winst voor Bobby Harte en bij de meisjes voor Fay Bergfeld van AVC. De CD-junioren ging Bram Wokke van AV Castricumer bij de jongens  met de winst ervandoor. Maartje Rol van NEA Volharding won bij de meisjes. Erik de Koning van AVC schaatst in de winter, maar heeft afgelopen zomer het hardlopen ook ontdekt. Hij was de winnaar bij de heren in 8.11 minuten. Bij de dames won juniorentrainster Ilze Vitola met een ruime voorsprong op de nummer twee. Haar tijd was 8.19 minuten.

Sepp Schulte won de 4 kilometer bij de jeugd onder de 16 jaar. Zijn tijd was 14.14 minuten. Bij de meisjes was de winst voor Sien van Vuuren. Beiden zijn lid van AVC en trainen bij TDR Jeugd. Bij de atleten ouder dan 16 jaar was de winst voor Toon van Vuuren in 13.28 minuten. Bij de dames kwam Marlotte Vliese (van AVC en TDR-Jeugd) als eerste over de streep in 17.22 minuten.

Hasan Tavukcu van ATOS is een vaste gast bij de strand- en duinlopen. Hij was op de 8,9 kilometer de winnaar bij de categorie heren senioren in 34.00 minuten. Op de wedstrijdafstand wordt ook een masters-categorie aangehouden (atleten 35 jaar en ouder) en Rachid Mohammadi was (op blote voeten) de overall winnaar in 32.24 minuten. Bij de dames senioren won Tímea Jordová van Vitalis in 42.01 minuten. Bij de dames masters (35 jaar en ouder) wist Nanda Klok van Nea Volharding beslag te leggen op de eerste plaats in 46.15 minuten. Mo Mohammadi van AAC was winnaar op de 12,4 kilometer bij de heren in 47.32 minuten. Bij dames won Tamar Harte die afstand in 57.17 minuten. (Foto: Bert Oudendijk)