Veel deelnemers aan start 36ste AMAK-loop

Akersloot – Onder een stralende herfstzon ging zondag de 36e AMAK-loop van start. Na een rustperiode van twee jaar door corona mocht deze jaarlijkse hardloopwedstrijd eindelijk weer gehouden worden. Alle deelnemers, jong en oud, hadden er duidelijk zin in.

De Akersloter Marathon Klub (AMAK) heeft voor drie groepen deelnemers een traject uitgezet. Om 10.00 uur stonden 34 kinderen tot en met acht jaar aan de start voor hun halve mijl. Kort daarna begonnen 24 kinderen van negen tot en met dertien jaar aan hun traject. Zij liepen een hele mijl. Aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa’s en oma’s kwam iedereen moe maar voldaan over de finish.

Om 11.00 uur was het de beurt aan 84 volwassenen. Onder hen waren vijf nieuwe AMAK-leden die pas in juni dit jaar met de training voor hun eerste AMAK-loop zijn begonnen. Ze liepen, samen met de andere 5-kilometerlopers, één rondje dat hen voerde langs het Alkmaardermeer en om de voetbalvelden, om vervolgens weer terug te keren naar het startpunt bij handbalvereniging Meervogels. Een aantal doorgewinterde hardlopers plakte er een tweede of zelfs een derde ronde aan vast. Alle deelnemers haalden uiteindelijk de finish.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement en hoopt natuurlijk dat er volgend jaar nog meer lopers aan de start zullen staan van de 37e AMAK-loop. Winnaars in de diverse categorieën: tot en met acht jaar: Brendon Onos en Eva van Luit. Negen tot en met dertien jaar: Luke van Luit en Sofie Bosma. Vijf kilometer: Niels Bleeker en Jamie van Son. Tien kilometer: Oscar Wokke en Sandra Kost. Vijftien kilometer: Roy Fenking en Miranda de Graaf. (Foto’s: aangeleverd)