Veel animo voor Sportverkiezingen 2019

Blije gezichten in Johanna’s Hof

Castricum – Er was door vele sporters en aanhang reikhalzend naar uitgekeken: de verkiezingen van het Sporttalent, Jeugdteam, Sportteam, Sportvrouw en Sportman van het jaar. In een bomvol Johanna’s Hof waren de genomineerden, mede sporters en fans bij elkaar gekomen de verkiezing bij te wonen.

De verkiezing was georganiseerd onder auspiciën van gemeente Castricum, Sportraad Castricum en Sportverkiezing Castricum. Er waren zes bekers te verdelen. Dat werd gedaan door wethouder Ron de Haan (Sport). De avond werd geopend door Sander Verschoor en Harry Poel die als twee spraakwatervallen de verschillende onderdelen aan elkaar praatten. Er waren maar liefst 2.245 stemmen uitgebracht op de genomineerden.

De titel ‘Sporttalent’ van 2019 ging naar Hugo Vliese met zijn specialiteit ‘Freestyle voetbal’. Hij liet Femke Mossinkoff, Jade Wuurman en Jochem Dekker achter zich. Glimmend van trots ging hij met een beker, uitgereikt door wethouder Ron de Haan, terug de zaal in na poseren voor de vele camera’s.

In de categorie ‘Jeugdteam’ (genomineerd: Cas RC Colts Rugby, FC Castricum jongens tot 11 jaar, FC Castricum meisjes tot 17 jaar en Helios Korfbal junioren A1) viel het damesteam van FC Castricum in de prijzen. Het team werd geroemd voor het uitdragen van een veilig sportklimaat met als gevolg promotie naar de hoofdklasse.

Voetbalvereniging Limmen jongens 19, voetbal Limmen meisjes 19, voetbal Meervogels ’31 heren 2 en Vitesse ’22 heren 1 waren in de race voor de titel ‘Sportteam’. Het meisjesteam van VV Limmen pakte de winst onder luid gejuich van het team.

Wethouder Ron de Haan met winnende gillende ‘Sportteam 2019’ VV Limmen 19 jaar (Foto: Aart Tóth)

Bij de genomineerden voor de categorie ‘Sportvrouw’, kwamen er drie uit de atletiek en één van zwemmen: Bo Ummels, Lisanne de Witte, Lisanne Schoonbeek en Serena Stel. Lisanne de Witte won, met haar bronzen medaille 400 mtr op het EK-indoor en twee keer een gouden plak op de 400 en 200 mtr op het NK-indoor.

Bram Anderiessen werd verkozen tot ‘Sportman’ voor zijn prestaties in de atletiek. Hij liet Lorenzo van Riet (autosport) en Owen Westerwout (atletiek) achter zich.

Klapstuk van de avond was ‘Sporter 2019’ (categorie sporter met een beperking), waar twee mountainbikers genomineerd waren. Ze gunden elkaar de winst. Uiteindelijk was het Hidde Buur die de beker in ontvangst mocht nemen. Gert-Jan Appelman werd tweede, maar beide kregen bloemen en taart.

Winnaar van de ingezonden sportfoto, gesponsord door de Castricummer, was Pieter van der Meulen van ‘Cross-Fit Castricum’, die met een cadeaubon de deur uitliep. De festiviteiten werden kort onderbroken door judoka Edith Bos, die de ups en downs uit haar sportcarrière met de zaal deelde. De organisatie kijkt terug op een feestelijke avond met veel sporttalent voor de toekomst, waarvan enkele wellicht zijn terug te vinden op de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

Tekst: Aart Tóth

(Foto: Winnaar in categorie ‘Sporttalent’ Hugo Vliese tweede van rechts – foto: Aart Tóth)