Valpreventiecursus Vallen Verleden Tijd

Castricum – Al sinds twee jaar organiseert de maatschap voor fysiotherapie Henri Schuytstraat de Cursus Vallen Verleden Tijd. Onder leiding van Marit Brouwer, geriatriefysiotherapeut en Moniek Markering, beiden gecertificeerde trainers.

Vallen Verleden Tijd (V.V.T.) is een groepstraining van 8-10 lessen, ontwikkeld door de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, voor de zelfstandig wonende oudere. Tijdens de groepstraining wordt aangeleerd om in verschillende, dagelijks voorkomende, situaties vallen te voorkomen. Daarnaast zal de training ook ruimte bieden om het vallen zelf te leren. Wat kun je doen als je dan toch onverwachts valt? Hoe voorkom ik een gebroken heup bij mezelf als ik dan toch val? Ook wordt aandacht besteed aan het verbeteren van het looppatroon en het geven van meer zekerheid in het lopen en handelen.

Voorafgaand aan de training vindt een intakegesprek plaats met een aantal balanstesten. V.V.T. vraagt een eigen bijdrage van €150,- per persoon voor de gehele cursus. Veel zorgverzekeraars vergoeden dit bedrag geheel of gedeeltelijk.

Neem voor meer informatie contact op met Maatschap voor Fysio en Manuele Therapie Henri Schuytstraat: tel 0251-650447 of mail naar info@henrischuytstraat.nl. (Foto: aangeleverd)