Unieke Spacebuzz op Paulus

Castricum – Groepen 7 van basisschool Paulus neemt deel aan het unieke digitale lesprogramma, mede ontwikkeld door astronaut André Kuipers.

Maandag 2 maart hebben de leerlingen een astronautentest bestaande uit meerder missies uitgevoerd. Zo ervoeren ze hoe een astronaut eet door ondersteboven te eten. Ook moesten ze met ovenwanten een raket bouwen van kapla, spullen wegen, maximaal 400 gram, die mee op reis gaan en hebben ze Russische noodoproepen bedacht. Astronauten communiceren vaak in het Russisch. 

Daarna maakten ze het examen. Iedereen is geslaagd en daarom mochten ze vrijdag 6 maart naar de Spacebuzz. Paulus is één van de eerste scholen in Nederland waar de Spacebuzz is geland. „De Spacebuzz is een soort raket op een grote vrachtwagen, met daarin stoelen die bewegen. Ook draag je een VR-bril. Het is net alsof je echt in de ruimte bent. André kuipers is ook aanwezig in de VR-wereld en geeft je uitleg over de ruimte en wat er allemaal moet gebeuren voor je daadwerkelijk kan vertrekken. Ook in de ruimte geeft hij uitleg wat je allemaal ziet.

De Spacebuzz had heel veel krachtstroom nodig. Gelukkig heeft een ouder, Rob Rorije, dit voor ons geregeld. Garagebedrijf van Riet stelde zijn terrein beschikbaar voor de Spacebuzz. De boodschap van ons project is dat we zuinig moeten zijn op onze planeet Aarde. Vanaf nu zijn we allemaal ambassadeurs van de blauwe planeet, genaamd Aarde.”

Tekst: Lizzy en Lisa, leerlingen uit groep 7A en 7B.

(Foto’s: aangeleverd)