Unicorn met Irish folk op St. Patrick’s Day

Ierser kan het eigenlijk niet, want ‘Concert op zondag’ in Geesterhage valt dit keer op 17 maart, de nationale feestdag van Ierland. St. Patrick is namelijk de beschermheilige van Ierland, nog steeds een katholiek land. Hij bekeerde ooit de Ieren tot het Christendom en gebruikte het klaverblad – in Ierland rijkelijk voorhanden – als het symbool van de drie-eenheid (God, de Zoon en de Heilige Geest). Vandaar dat de meeste Ieren die dag ook in het (knal)groen gekleed gaan en er zelfs groen bier wordt geschonken.
Zo’n vaart zal het in Geesterhage, aanvang 15.00 uur, wel niet lopen, maar een feest wordt het in elk geval wel. Naast het spelen van snelle polka’s en vrolijke walsen brengt Unicorn ook een aantal prachtige balladen ten gehore, waarin het rauwe klimaat, de ruige zee en het harde bestaan van het Ierse volk op een melancholieke en meeslepende wijze worden bezongen. Eentonig wordt het zeker niet, want Unicorn beperkt zich niet alleen tot Ierse muziek. De band besteedt daarnaast aandacht aan Schotse en Nederlands/Vlaamse volksmuziek, bluegrass, zeemansmuziek en enkele pop-ballades. Het zou zelfs zo maar kunnen dat er een meezinger tussen zit.
Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen onder 12 jaar € 6,50; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen.