Ummels eerste Nederlandse in Egmond

Egmond aan Zee – De 48e editie van de Egmond Halve Marathon werd zondag gekenmerkt door veel tegenwind op het strand, waardoor de wedstrijd pas in het Noordhollands Duinreservaat losbarstte.

Ummels snelste Nederlandse
Atletenhuisbewoonster Bo Ummels werkte zich naar voren in het duingebied. „Vanaf kilometer zeventien kwam ik als eerste Nederlandse dame te lopen. Vanuit daar heb ik het tempo nog wat opgevoerd en zo nog wat versneld naar de finish”, aldus Ummels. Een kleine twee minuten na Ummels weet AKU-atlete Lotte Krause de finishlijn te bereiken. Ummels en Krause finishen in respectievelijk 1.24.01 en 1.25.43.

Butter achtste
Net als bij de dames ontstond er bij de heren een enorme kopgroep op het strand tot aan Castricum. In deze kopgroep bevond onder andere Michel Butter zich. Eenmaal het duingebied ingaande is Butter voorin het veld te vinden. „Rond dertien kilometer kwam ik erachter dat ik op het moment iets te weinig snelheid in de benen had. Hierop wil ik meer gaan trainen”, aldus een tevreden Butter. In een tijd van 1.10.07 weet Butter te finishen als vijfde Nederlander en achtste totaal.

Als zeventiende komt Mahadi Abdi Ali over de finish, in een zeer respectabele tijd van 1.11.37. Edwin Sjerps laat de klok stilstaan op 1.14.39. Na een periode van blessureleed en weinig kilometers gemaakt te hebben laat Sjerps hiermee zien weer op de weg terug te zijn. Luuk Wagenaar benadert de wedstrijd als een goede trainingsprikkel en finisht na 1.17.02. (Foto: Pixabay)