Uitgeest onaangenaamste station van Noord-Holland

Samen met NS station Amsterdam Muiderpoort wordt het station Uitgeest als meest onaangename station van Noord-Holland beschouwd. Dat blijkt uit een enquete die de Vereniging van Reizigers Openbaar Vervoer Rover onlangs hield onder treinreizigers.

Over station Uitgeest werden de volgende meningen gegeven: 1. Kaal, winderig, vliegtuigroute, geen winkeltje, nare tunnel. Guur en koud station waar niets te beleven valt.

2. Station ligt in de open ruimte, weinig beschutting. Weinig NS-staf aanwezig. Veel niet normale figuren die er rondlopen. 3. Te groot station voor de vier sporen. Ook de toegangshal is veel te groot voor een station van deze omvang. 4. Te grote afstanden tussen perrons, tussen ingangen. Lange perrons, met name perron 1, met een groot traliehek. Onduidelijk waar je moet zijn. Overstappen aan het eind van een zeer lang perron, vooral zeer onaangenaam als het donker is.
Landelijk gezien komt alleen station Rijswijk er nog slechter vanaf. Rotterdam scoorde het best als grote station, gevolgd door respectievelijk Amsterdam en Utrecht. Als middelgroot station kwam Delft er absoluut als beste uit en het stationnetje in Valkenburg werd de winnaar onder de kleine stations.