Twee Uitgeesters in finale verkiezing IJmonder van het Jaar

Op 6 februari wordt in het Kennemer Theater in Beverwijk de IJmonder van 2016 gekozen. De door Noordhollands Dagblad uitgeschreven verkiezing heeft eerst een publieksronde gehad, die onlangs werd afgesloten en leidde tot 6 finalisten. Op 6 februari maakt een jury bekend wie van de zes de titel krijgt.

Bij de zes finalisten zitten twee mensen uit Uitgeest: Hiske Brouwer en Henk Kempers. In de laatste stemmingsweek kreeg Henk er nog even 1000 stemmen bij en op de vraag hoe dat nou kan zegt hij bescheiden: “Ach er is via de vereniging gestemd, ook ken ik veel scheidsrechters via het ICGT toernooi en dat is een grote groep.”

Het feit dat hij genomineerd is vindt Henk zeer eervol voor iets wat hem zoveel plezier verschaft. Vanaf 1989 tot nu zet hij zich in voor onder meer het Internationale Cor Groenewegen Toernooi. Henk: “Ik had dit niet bedacht, het gebeurt je en ik vroeg mij wel even af of ik zo nodig in de krant moest maar het is ook vervelend als je er niet aan mee doet. Toch dacht ik, ik kom nooit bij die laatste zes.” Wat Henk betreft is er geen man over boord als hij het niet wordt en hij kan zich goed voorstellen dat anderen meer gekwalificeerd zijn voor deze titel. Henk: “Mensen die iets voor de maatschappij betekenen. Dit is maar voetbal he?”

Hiske Brouwer, inwoonster van Uitgeest en educatief beleidsmedewerker bij het Pieter Vermeulen museum in Driehuis is genomineerd omdat zij en haar team natuureducatie op de kaart willen zetten. Dat doet zij met haar team door op kinderen gerichte tentoonstellingen te brengen waarbij verwondering en beleving belangrijk zijn.
De andere vier finalisten zijn Jacky de Vries uit Beverwijk, Lia Heydenreich uit Wijk aan Zee, Peter van den Bos uit Beverwijk en ADO’20-man Piet van Zijl.