Twee dagen live muziek in Sint Pancratiuskerk

Castricum – In het komende weekeinde is de Sint Pancratiuskerk op beide dagen geopend voor het publiek. Bezichtigen is mogelijk van 12.00 tot 16.00 uur. In de kerk is momenteel de iconenexpositie van Cor Kroone te zien. Joost Doodeman zal het monumentale Davidorgel weer laten klinken. Tevens zal hij om 14.45 uur optreden met het Vocaal ensemble ’t Octet (foto boven). Deze gelegenheidsensemble speelt a capella liederen uit de renaissance. Uit Duitsland van Hassler: Nun fanget an ein guts Liedlein. Verder uit Frankrijk een paar chansons over de liefde, waaronder het bekende Belle qui tiens ma vie. Uit Engeland een lied van King Henry VIII: April is in my mistress’ face. Uit Nederland tenslotte het liefdeslied Als ick u vinde van Hubert Waelrant en het wat weemoedige Ich segh adieu van Clemens non Papa.

Irene Brugman en Joost Doodeman spelen zaterdag en zondag om 15.30 uur. (Foto: aangeleverd)

Om 15.30 uur (op beide dagen) zal Joost Doodeman samen met dwarsfluitiste Irene Brugman optreden met de volgende prachtige muziek: fluitsonates van Vivaldi en Quantz, van Bach het elegante Siciliano in Es en het Ave Maria gebaseerd op de prelude in C uit het Wohltemperiertes Klavier. Van de 18e-eeuwse Franse componist Blavet de sonate no 6 in a. Ook zullen de aantrekkelijke variaties over Greensleeves klinken en een dromerige Sicilienne van de Belgische componist Marcel Poot.

Irene Brugman is opgeleid als docente dwarsfluit aan het Conservatorium Alkmaar. In Castricum heeft ze haar eigen lespraktijk aan huis. Tevens maakt ze deel uit van blazersensemble Septentriones en geeft ze klankconcerten met dwarsfluit, Indianen-en bamboefluit, klankschalen en lier. Regelmatig werkt ze op projectbasis samen met andere musici. In de kerktuin is zondag zeer waarschijnlijk een optreden van het blazersensemble van Emergo om 14.00 uur. Zie www.muziektuinen.nl voor informatie hierover. (Foto’s: aangeleverd)