Try-out-concert Vriezenveense Harmonie bij Emergo

Castricum – Op zaterdag 11 juni is in het Jac. P. Thijsse College een gezamenlijk concert van de Vriezenveense Harmonie en het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang bedraagt 5 euro. Kaarten voor dit gezamenlijke concert zijn ook vooraf via info@emergo.org te reserveren.

Net als Emergo is de Vriezenveense Harmonie een bloeiende muziekvereniging. Beide verenigingen hebben dezelfde dirigent, namelijk Erik van de Kolk. De Vriezenveense vereniging telt maar liefst tweehonderd leden en leerlingen. De vereniging bestaat uit drie orkesten, twee slagwerkgroepen en een orkest voor mensen met een verstandelijke beperking. De vereniging verzorgt een eigen muziekopleiding en is gevestigd in haar eigen verenigingsgebouw Odeon. Naast alle repetities van de orkesten in dit gebouw krijgen ruim 120 leerlingen daar les van een twintigtal gediplomeerde docenten in slagwerk, blaas- en zelfs strijkinstrumenten.

Jubileum

In 2020 bestond de vereniging honderd jaar. Dat is uitgebreid gevierd met een zelf geproduceerd groots buitentheater, concerten, een tentoonstelling en hetJubileumspeciaal voor de harmonie gecomponeerde werk ‘Keystone’. Het A-orkest staat sinds eind 2014 onder leiding van Erik van de Kolk. Deze bevlogen vakman weet de orkestleden mee te nemen in zijn enthousiasme. Dat heeft geleid tot veel mooie concerten. Aan een volgend hoogtepunt wordt al maandenlang gewerkt, namelijk deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De eerste keer in 102 jaar. Op 11 juni zal de Harmonie haar concours-programma als try-out ten gehore brengen. De presentatie deze avond is in de vertrouwde handen van de bij het Emergo-publiek inmiddels bekende presentator Bert Groothedde. (Foto: aangeleverd)