Trommelaars aan het meer

Pichnicken aan het Uitgeestermeer en tussendoor heerlijk af en toe de trommels oppakken en samen muziek maken. Dat deden de Djembé-leerlingen van Patrick Ngambi zondagmiddag en ze genoten zichtbaar en hoorbaar van deze leuke combinatie.

Patrick is geboren in 1972 in Douala Kameroen, woont nu 20 jaar in Uitgeest en is vader van zoon Matindi. Hij volgde lessen bij verschillende grote Djembé-meesters uit Senegal, Guinee en Mali. Patrick is naast Djembé-leraar en entertainer ook oprichter van stichting Afrikontact Promotions en de Djembé-band Zamana.

,,Djembé is toegankelijk voor iedereen’’, aldus Patrick. ,,Je hebt er geen muzikale achtergrond of opleiding voor nodig, iedereen heeft ritme. Denk maar aan je hart of aan een beweging als lopen. Het alsmaar herhalen van een ritme zorgt ervoor dat je fysiek, emotioneel en mentaal in balans wordt gebracht. In de West-Afrikaanse tradities wordt veel muziek gemaakt, gezongen en gedanst. Het is naast het uiten van plezier en lekker samenspelen ook een manier van communicatie.’’

Het was een heerlijke middag volgens de deelnemers.

Meer informatie: www.afrikontact.nl. (Ger Bus)