Triatlon dit jaar twee weken eerder dan anders

‘Evenement niet meer weg te denken in hartje Castricum’

Castricum – De vierde editie van de Triatlon Castricum in 2020 vindt dit jaar plaats op 21 juni 2020. Dat is twee weken eerder dan gewoonlijk.

Gert Stoppels, woordvoerder van de organisatie, noemt de reden: ,,De zomervakantie voor de regio Noord gaat al op vrijdagmiddag 3 juli in. Daarnaast vindt er op 28 juni ook al een ander evenement (ringsteken) plaats in het dorp. Als optimistische voetballiefhebber moet je er ook rekening mee houden dat Oranje mogelijk verder komt op het EK-toernooi deze zomer en die dag een wedstrijd moet spelen. De organisatiecommissie heeft met de gemeente Castricum en het zwembad besloten om de datum van het evenement naar voren te halen.”

Inschrijven en aanmelden

Het tijdig melden van de vervroegde datum is van belang voor de deelnemers en de vrijwilligers. Deelnemers kunnen zich vanaf 14 februari (Valentijnsdag) aanmelden via de website. Hier is ook informatie te vinden over de voorwaarden voor deelname en het reglement. Stoppels: ,,De teller stopt bij 240 inschrijvingen. Het is dus zaak om er op tijd bij te zijn, want vorig jaar was dit aantal binnen tien dagen bereikt. Schrijf je ook in als het aantal van 240 al bereikt is, want er vallen later plekken open omdat deelnemers niet komen opdagen. We zoeken ook nog zo’n 40 tot 50 enthousiaste vrijwilligers, die zich willen inzetten als parcoursmedewerker voor die dag. Alle vrijwilligers worden in de maand juni uitgenodigd voor een voorlichtingsavond”, aldus Stoppels.

Naamgeving

Het evenement ondergaat dit jaar een naamsverandering en wordt omgedoopt tot ‘Full of Life Triatlon Castricum’. Stoppels: ,,We hebben de komende drie jaar ‘Full of Life’ als hoofdsponsor aan het evenement kunnen verbinden. Hier zijn we erg blij mee.” Betekent dit dat de organisatie sportieve principes opgeeft voor commerciële belangen? ,,Absoluut niet”, zegt Stoppels resoluut. Het organisatorische en sportieve element blijven bij ons voorop staan. Het feit dat we een hoofdsponsor hebben betekent niet dat we de andere sponsoren niet meer nodig hebben. Hier zijn we nog steeds dolblij mee. Zonder hen redden we het niet.”

Geen wedstrijd

Voor nieuwe deelnemers benadrukt Stoppels nog eens dat het niet om een wedstrijd, maar om een recreatief evenement gaat. Het vindt plaats onder de auspiciën van de N.T.B. ,,Het is een prestatie die je puur voor jezelf levert. Er worden ook geen prijzen uitgereikt. De organisatie vindt dat iedereen die meedoet al een geweldige prestatie levert. Alle deelnemers ontvangen eenzelfde medaille als herinnering.” Het is de vierde editie van dit evenement. De organisatiecommissie belooft er wederom een sportief spektakel van te maken en rekent weer op veel deelnemers ,,Het evenement is niet meer weg te denken in hartje Castricum”, zegt een enthousiaste Stoppels. (Tekst: Henk de Reus)

Aanmelden kan vanaf 14 februari via www.traitlon-castricum.com. Vrijwilliger worden? Neem contact op met Ramon van Velzen: 06-16415153.

(Foto: Mardou van kuilenburg)