Transitiecafé Castricum met thema ’No Time To (Food-) Waste’

Castricum – Op vrijdag 6 december is er weer een Transitiecafé met als thema ‘No Time To (Food-) Waste’.

De decembermaand is de maand waarin het meest uitgebreid wordt gekookt, extra lekker en vaak ook extra veel. Tijdens het Transitiecafé van 6 december wordt onderzocht hoe al het lekkers lekker blijft en er kan worden gesmuld zonder de aarde onnodig te belasten. Na een korte geschiedenisles over de tijd van voor de koelkast wordt de kennis van alle aanwezigen gebundeld om te komen tot het ultieme recept voor: Slimme Inkoop, de Kunst van het Bewaren en No Waste Cooking.  Om er alvast in te komen wordt bezoekers gevraagd een ‘no waste’ recept mee te nemen. Bijvoorbeeld een recept op basis van snijresten.

Maar misschien heeft men wel andere slimme ideeën die van een maaltijd een duurzame maaltijd maken. En over favoriete recepten gesproken; op deze avond zal er tevens verslag worden gedaan van het trainingsweekend: ‘het werk dat weer verbindt’ van Joanna Macy. Dit onderwerp is ook zeer voedend, niet voor de maag maar zeker voor hart en hoofd. Tuin van Kapitein Rommel 2 in Castricum. Start 19.30 uur. Er wordt een bijdrage gevraagd in de huurprijs en de drankjes.

(Foto: Pixabay)