Trainen als een profvoetballer in de meivakantie

Castricum – Jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen, krijgen die kans in de meivakantie. Op het complex van FC Castricum vinden dan de Jeugdvoetbaldagen plaats. De organisatie is in handen van de staf van de jeugdvoetbalopleiding.

Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging. Professionele trainers leren de deelnemers alle basistechnieken volgens de Wiel Coerver-methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zullen de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.

Voordelen van de Wiel Coerver-methode

Het moderne voetbal vereist een dynamische balvaardigheid. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te maken, ontwikkelt een speler zijn handelingssnelheid. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker. Dit gebeurt door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.

Inschrijven

Op www.jeugdvoetbaldagen.com/komende-jeugdvoetbaldagen kunnen belangstellenden zich inschrijven. Daarbij kan men desgewenst aangeven om samen met een vriend of vriendin in dezelfde groep geplaatst te worden. (Foto: Fred Homan)