Topper tussen FC Castricum en Olympia Haarlem eindigt in gelijkspel

Castricum – Zaterdagmiddag stond een voetbaltopper in de derde klasse op het programma. Kampioenskandidaat Olympia Haarlem kwam op bezoek bij FC Castricum, dat inmiddels de vierde plek heeft veroverd. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Door Joop Bakker

De eerste helft ging gelijk op en FC Castricum wist het achterin prima dicht te houden met daarbij een sterk middenveld dat niets onderdeed voor de tegenstander. De enige echte kans was in de 36ste minuut voor Olympia Haarlem, een vrije trap net buiten de 16 die voorgegeven werd en door Max Ossendrijver overgekopt werd. Er werd dus gerust met een brilstand. Na de rust kwam in de 51ste minuut de eerste kans voor FC Castricum. Sebastiaan Weber zag zijn schot voorlangs gaan.

Buitenspel

Nog geen drie minuten later was het Elario Zweet die zijn schot gepareerd zag worden door de keeper van Olympia Haarlem. In de 63ste minuut kreeg Olympia Haarlem een vrije trap, die wederom door Max Ossendrijver gekopt werd. Deze keer ging de bal wel in het doel, maar het was uit buitenspelpositie, waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

Een minuut later was het Joris Peijs die met een wippertje de keeper van Olympia Haarlem verschalkte, maar ook dit doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Uiteindelijk was het Olympia Haarlem dat de voorsprong pakte door een momentje van onoplettendheid achterin bij FC Castricum. Lionel Frederik wist alleen op de keeper af te gaan en Lars Beukers te verschalken; 0-1. Voor het laatste kwartier werd Stef Zeilstra ingebracht om nog meer druk te zetten.

Hectische slotfase

Dit wierp zijn vruchten af. In de 83ste minuut werd de bal voor het doel van Olympia Haarlem geschoten, waar Stef Zeilstra knoerthard inkopte, maar de bal werd van de lijn getikt door de keeper. Vervolgens schoot Ward Haak op doel, met opnieuw een redding van de keeper, maar met ‘drie keer scheepsrecht’ was het Lars Kloosterman die de bal prima in het doel schoot; 1-1. Daarna werd het nog een hectisch kwartiertje voor FC Castricum, maar de ploeg slaagde er strijdbaar in het dik verdiende gelijkspel over de streep te trekken.

Carlo Vrijburg stond zowel aanvallend als verdedigend zijn mannetje. (Foto: aangeleverd)