Topmiddag voor Meervogels’31

Akersloot – Meervogels’31 1 en 2 speelden zondagmiddag om 14.00 uur gelijktijdig. Zaak was om het ritme van enige weken geleden weer te hervinden na weken van slagregens en storm.

Het tweede mocht in Haarlem aantreden tegen hekkensluiter Geel-wit’30 2 en keerde met een 0-1 overwinning huiswaarts en vindt zichzelf met de minste verliespunten bovenaan in de reserve eerste klasse. Een prestatie van formaat en een spannende laatste fase in deze poule lijkt te naderen.

Ook Meervogels’31 1 trof de rode lantaarndrager in de vorm van Beemster. Deze ploeg was vandaag een karikatuur van een derdeklasser, alhoewel gezegd moet worden dat Meervogels vanaf het begin een goede spelbedoeling liet zien. In de eerste helft gebeurde dat voor de wind en het duurde tot de 25e minuut voordat de geelzwarten het net lieten bollen, maar daarna waren ze ook goed los. Beemster kreeg tot die tijd één kans, maar goalie Cas Hoogland wist te pareren. Rust: 0-4.

Na rust was het weer even wennen tegen de wind in, maar liep uiteindelijk de score gestaag op. Bij 0-7 een slippertje, maar daarna weer snel door naar de orde van de dag: goals maken. Pas bij 1-11 was het over en werd Beemster uit zijn lijden verlost. Ondertussen mag vermeld worden dat de zeventienjarige Tijmen Smit zijn debuut opluisterde met een assist.

Doelpuntenmakers Meervogels: Tom Adrichem (4x), Jens Verduijn (2x), Erwin Krom, Niek van der Eng, Koen Lamberts, Bram Kaandorp en Sem Tiebie.

Volgende week zijn er twee lastige uitwedstrijden: ZAP 2 – Meervogels’31 2 (11.00 uur) en FC Purmerend 1 – Meervogels’31 1 (14.00 uur). Beide ploegen rekenen op steun van hun supporters.

Jelle van der Eng laat Beemster hielen zien (Foto: Lynn Adrichem)