Toneelvoorstelling Turks Fruit in Theater Koningsduyn

Dat het boek Turks Fruit in 1969 flink wat losmaakte, staat buiten kijf. Het is dit jaar 50 geleden dat het boek Turks Fruit van Jan Wolkers verscheen. De roman was een bestseller, de film een hit, en dan is er nu de mag-je-niet-missen toneelbewerking van het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur: Turks Fruit! De voorstelling speelt vanaf februari in alle grote theaters en Nederland, en zaterdag 16 maart ook in Castricum in Theater Koningsduyn.
De autobiografische roman van Jan Wolkers heeft na bijna vijftig jaar nog niets aan universele kracht en ontroering ingeboet en staat nog altijd hoog genoteerd op de boekenlijst van middelbare scholieren. Paul Verhoevens verfilming, die van Monique van de Ven en Rutger Hauer op slag filmsterren van internationale allure maakte, is met 3,6 miljoen bezoekers nog steeds de best bezochte Nederlandse film ooit. Voor deze toneelvoorstelling zijn ook top-acteurs gevonden, zo wordt de hoofdrol gespeeld door niemand minder dan Chris Peters, die Tonio speelde in de gelijknamige Nederlandse film.
Turks fruit gaat over de heftige liefde tussen een beeldhouwer Erik en een liftster, Olga, die zijn muze werd. Ondanks allerlei tegenwerkingen beleven ze samen een fantastische, romantische zomer. Hun ongekend passionele relatie krijgt echter een dramatische wending als de jonge vrouw ernstig ziek wordt.
De toneelvoorstelling is een sensuele én ontroerende hommage aan dit prachtige boek uit de jaren ’70. Beleef het mee, op zaterdagavond 16 maart in Theater Koningsduyn (Geesterhage) in Castricum. Kaarten: 27,50 euro incl. gratis pauzedrankje, online te koop via: www.geesterhage.nl (Foto: Hummelinck Stuurman)

(Foto: Hummelinck Stuurman)