Toneelgroep Expressie trekt de IJmond in!

Toneelgroep Expressie is een toneelvereniging uit Castricum en speelt al ruim 35 jaar pakkende toneelstukken. Vol passie en plezier streeft Toneelgroep Expressie naar het opvoeren van mooie, grappige of aangrijpende stukken, waarin sterk wordt geacteerd. Voor het eerst in de geschiedenis van Toneelgroep Expressie worden dit jaar twee theaters aan gedaan: het Kennemer Theater te Beverwijk en Theater Koningsduyn te Castricum. Toneelgroep Expressie trekt de IJmond in!
Jeugdtrauma’s, verslaving, scheiding en een onmogelijke liefde. Het komt allemaal langs in Augustus Oklahoma. Een zwarte komedie en tegelijkertijd een hartverscheurend familiedrama dat de Castricumse toneelgroep Expressie op de planken brengt.
Als de vader des huizes spoorloos blijkt, verzamelt de familie Weston zich in het ouderlijk huis op het bloedhete platteland van Oklahoma. Daar lopen de spanningen hoog op. Schil na schil worden de relaties gepeld, komen traumatische momenten uit het verleden aan het licht en worden geheimen onthuld. Dat alles leidt tot spanningen, met vaak hilarische gevolgen. Niemand ontsnapt aan de wurgende greep van de moederliefde.
Augustus Oklahoma van de Amerikaanse auteur Tracy Letss, is een avondvullend ensemblestuk met prachtige, rijkgeschakeerde personages. Het werd bekroond met belangrijke Amerikaanse toneelprijzen. In Nederland is het stuk succesvol door De Utrechtse Spelen op de planken gebracht. Het werd bovendien verfilmd als ‘August: Osage County’, met Meryl Streep en Julia Roberts.
De voorstelling is te zien op 24 en 25 mei in het Kennemer Theater te Beverwijk en 28 en 29 juni in Theater Koningsduyn in Castricum. Kaarten à 13,50 euro zijn te reserveren via de theaterkassa’s of online via de websites van de theaters. (Foto: aangeleverd)